Újra megnyílt a legendás fővárosi kávéház

Újra megnyílt a legendás fővárosi kávéház

A grand café életérzés minden jellegzetességével nyitott újra a Centrál Kávéház. A 135 éves kultúrtörténeti legenda nem csak az enteriőrt tekintve frissült fel, de ételkínálatában is: a francia és magyar bisztróételek, valamint a comfortfood széles kínálatával, megannyi édes finomsággal, továbbá kényelmes terasszal és irodalmi étlappal várja vendégeit.

Hatalmas ablakok, természetes fényáradat, világos belső, klasszikus márványasztalok, tükrök, csillárok, izgalmas térelrendezés és felfedezésre váró kiegészítők garmadája fogadja a betérőket mától a Centrál Kávéházban. 

A bevezető időszakban heti négy napon, csütörtöktől-vasárnapig, reggeltől késő estig várja a vendégeket,

természetesen a hétvégéhez tartozó ünnepnap (mint a húsvét hétfő) is lehetőséget jelent a kávékülönlegességek megkóstolására, a pezsgőbár kipróbálására valamint a nyitott kávéskonyha történéseinek meglesésére. Az irodalmi főúr és főhölgy pedig felkészülten várja, hogy az irodalmi étlapról kiválasztott irodalmi művet kérésre angolul vagy magyarul elszavalja. A kávéház két oldalán két zongora is helyet kapott, hogy időszaktól függően élő zenével szórakoztassa a vendégeket. Az elmúlt több mint 130 évben a Centrál híres volt a desszertjeiről, így ez az egyik fő rendezőelve az étlapnak: megannyi finomsággal, modernkorbeli inspirációval készül a saját cukrászat napról-napra. 

Stílusát tekintve a Centrál visszafogottan elegáns, fesztelen, dress code mentes találkozóhely, ahová a nap bármely szakában beülhetünk, bármilyen alkalomból vagy csak azért, mert ehhez van kedvünk.

A Centrál mindig is egy nagy forgalmú közösségi tér volt, vendégei között az elmúlt 135 évben számos híresség, író, költő, zenész fordult meg. Jelentős részük országunk szellemi és kulturális elitjének tagjai voltak, sokak közülük ünnepelt progresszív gondolkodó. A Centrál Grand Café – pont, mint anno - most is mindenkié: idősé, fiatalé, magyaré, külföldié, dolgozóé vagy baráti éppen baráti beszélgetésben elmerülőé.

A mintegy két évig zárva tartó Centrál Kávéház üzemeltetése 2021 decemberében került az Eventrend Grouphoz. A döntést több mint egy éves tárgyalássorozat előzte meg. A projekt szakmai vezetését Mancza Norbert igazgató, és Juhász Dániel kreatív executive séf látják el, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán Eventrend alapítók támogatásával. A konyhai fogások Bán Balázs és Juhász Máté kezei munkáját dicsérik, a lenyűgöző édességek pedig Takács Judit patisserie séfnek köszönhetők.

Az Eventrend Group cégcsoporthoz kötődik csaknem 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 5 vidéki hotel és 11 rendezvényhelyszín is. Jelenleg Magyarországon és Csehországban vannak jelen a vendéglátás piacán.

Csaknem egy teljes hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt. Július 26 és augusztus 15 között a gyalog és mikromobilitási eszközzel (kerékpárral vagy rollerrel) közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot.

A közösségi autózás már 1992 óra része Bécs mindennapjainak. Az igények akkorák, hogy a Free2move vállalat az év végére 1100 járműre bővíti flottáját az osztrák fővárosban.