A főszezon előtt bővíti kínálatát a FlixBus

A főszezon előtt bővíti kínálatát a FlixBus

A FlixBus nemzetközi távolsági buszszolgáltató növeli kínálatát. A koronavírus világjárvány kapcsán bevezetett korlátozások európai szintű lazításával párhuzamosan, a húsvét és a főszezon közeledtével számos útvonalon nő a járatsűrűség, így Magyarországról is több utazási lehetőség érhető el.

Budapest és Bécs között áprilisban akár már napi tizenöt indulási időpont közül választhatnak az utasok. Egyes járatok Győrben is megállnak, innen is minden nap lehetőség van Ausztriába utazni. Bécsben és környékén négy megállót érhetnek el a Budapestről indulók közvetlenül: két városi állomás – Bécs Erdberg és Bécs Főpályaudvar – mellett Bécs Repülőtérre és a parndorfi Designer Outlet Centerbe szintén közvetlen összeköttetést biztosít a FlixBus.

Budapestről Zágrábba is minden nap indulnak távolsági buszok, a tavaszi időszakban csütörtök és hétfő között napi háromszor. Már foglalhatók utazások a FlixBus hálózat horvátországi tengerparti úti céljaira is. A közvetlen távolsági buszos összeköttetések 2022. június 17-től indulnak Budapestről, emellett Siófokon is lesz felszállási lehetőség.

A nyaralni vágyók a szezon során minden pénteken és vasárnap utazhatnak éjszakai járatokkal az Adriára, ezekkel Zadar, Biograd, Pakoštane, Pirovac, Vodice, Šibenik, Trogir és Split érhető el átszállás nélkül. Visszafelé szombaton és hétfőn indulnak buszok Split irányából. Egy átszállással további indulási időpontokból is lehet választani.

Örömmel látjuk, hogy az utazás iránti igény ismét nő, az emberek újra nyitottak arra, hogy előre tervezzenek. A FlixBus folyamatosan figyeli a keresletet és ennek növekedésével párhuzamosan bővíti hálózatát, illetve nyitja meg a foglalási lehetőségeket a nyári hónapokra. Úgy véljük, az elmúlt évek kihívásai után a megfizethető és fenntartható közösségi közlekedési összeköttetések biztosítása még fontosabbá vált az emberek mobilitásának megőrzése érdekében – ismertette Toropila-Vakula Zsófia, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operatív menedzsere.

Áprilisban a forgalmasabb napokon már több mint hatvanszor érinti a FlixBus induláskor vagy érkezéskor Budapest Népliget megállót. A környező nagyvárosok mellett számos európai országba indít összeköttetéseket Magyarországról a buszszolgáltató. Közvetlenül lehet utazni zöld busszal többek közt Németország városaiba, például Münchenbe, Berlinbe vagy Ingolsdtadba; Románián belül több erdélyi településre, így Marosvásárhelyre és Kolozsvárra; emellett olasz, szlovén, lengyel, cseh, szlovák, francia, bosnyák és szerb városokba is.

Az európai hálózatfejlesztés mellett a zöld mobilitási vállalat globálisan is tovább nő. A FlixBus 2018-ban indította el szolgáltatását az USA-ban, a vállalat tervei között régóta szerepelt a kanadai piacralépés, ez azonban a koronavírus-világjárvány kitörése miatt eddig nem valósult meg. A helyiek 2022. április 7-től utazhatnak a FlixBus járatain. A szolgáltatás Ontario városait köti össze, kezdetben Ottawa, Toronto, Niagara Falls, St. Catherines, Waterloo, Kitchener, Guelph és Mississauga városaiből indulnak járatok. A FlixBus Kanadában is helyi partnerekkel dolgozik majd együtt. A jelenleg elérhető belföldi hálózatot a Gallexy Tours üzemelteti, a cég az elmúlt 20 évben elsősorban charter szolgáltatást végzett Toronto környékén. A buszok megfelelnek a vállalat nemzetközi sztenderdjeinek. A FlixBus 2022-ben nemzetközi járatokat is indítani szeretne az USA és Kanada között.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.