A magas esetszámok miatt drasztikus lépésre kényszerült a Wiener Linien

A magas esetszámok miatt drasztikus lépésre kényszerült a Wiener Linien

Az osztrák fővárosban még mindig napi tízezer körül van az új koronavírus-fertőzöttek száma. Ezért a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien izolálja irányítóközpontjának hat munkatársát, hogy biztosítani tudják Bécs közösségi közlekedését. A dolgozók önként vállalták az elkülönítést.

2022. március 26-tól egy hétre a munkahelyére költözik a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien hat munkatársa, hogy így biztosítsák az osztrák főváros tömegközlekedésének zavartalan működését. A vállalat vezetése azért döntött így, mert Bécsben még mindig nagyon magasak a koronavírus-fertőzésszámok.
A hat dolgozó önként jelentkezett a feladatra és lelkileg is felkészítettek őket az elkülönítésre. Új otthonukban – a cég erdbergi igazgatóságán – a munkahelyük mellett háló- és pihenőhelyiségek, tisztálkodási lehetőség és teljes ellátás várja őket. Ha szükséges, egy hét múlva újabb hat önkéntes váltja őket.

A Wiener Liniennél 2020 februárja óta külön válságstáb foglalkozik a koronavírus-járvánnyal és hatásaival. Folyamatosan elemzik a járványhelyzetet és ennek megfelelően módosítják a cég járványügyi intézkedéseit. A cél, hogy akkor is biztosítani tudják a közösségi közlekedés zavartalan működését, ha sok dolgozó betegedne meg.

Az irányítóközpontban a Wiener Linien 29 munkatársa dolgozik és biztosítja, hogy a bécsi buszok és villamosok menetrend szerint közlekedjenek az év minden napján. Naponta mintegy 120 váratlan eseményt kell megoldaniuk – például, amikor egy tilosban parkoló autó miatt nem tud továbbmenni a villamos. Az ő feladatuk az is, hogy forgalmi zavar után helyreállítsák a közlekedést.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.