Valter Attila második lett a Katalán körverseny záró szakaszán

Valter Attila második lett a Katalán körverseny záró szakaszán

A magyar kerékpáros újabb bravúros szerepléssel hívta fel magára a figyelmet. A Groupama-FDJ bringása az összetettben a 26. helyen zárta az egyhetes viadalt.

Valter Attila második helyen ért célba az országúti kerékpáros katalán körverseny vasárnapi zárószakaszán. A viadal a Barcelona környéki 138,6 kilométeres etappal zárult, a nyitó szakaszon tizedik Valtert ezúttal csupán az olasz Andrea Bagioli előzte meg az összetett esélyeseket magában foglaló, közel húszfős csoport sprintjében.

Az összetettben a kolumbiai Sergio Higuita diadalmaskodott, Valter 26. lett.

Ez volt az idei évem legnehezebb egy hete, ami nagyon hasznos volt, a végére pedig jól is alakult, ezzel a második hellyel erőteljesen felkerült az i-re a pont

– nyilatkozta az M1-nek Valter Attila, aki ezzel karrierje legjobb World Tour-eredményét érte el. Hozzátette: ez az eredmény önbizalmat adhat neki a Giro d'Italiára, amely Budapestről rajtol.

A magyar versenyző elmondta, hogy a következő két napot csapata franciaországi főhadiszállásán tölti, ugyanis valami nincs rendben a térdével, de bízik benne, hogy gyorsan megoldást találnak a problémára.

A Groupama-FDJ 23 esztendős magyar bringása tavaly két top 10-es, egy harmadik és egy nyolcadik szakaszhelyezést jegyzett az egyhetes katalán viadalon.

A 7. szakasz (Barcelona és környéke, 138,6 kilométer) végereménye:
1. Andrea Bagioli (olasz, Quick-Step Alpha Vinyl) 3:18:09 óra
2. Valter Attila (Groupama-FDJ) azonos idővel
3. Fernando Barceló (spanyol, Caja Rural-Seguros RGA) azonos idővel

Az Katalán körverseny összetett végeredménye:

1. Sergio Higuita (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 29:53:33 óra
2. Richard Carapaz (ecuadori, Ineos Grenadiers) 16 másodperc hátrány
3. Joao Almeida (portugál, UAE) 52 másodperc hátrány
...26. Valter 17:35 perc hátrány

Januárhoz képest 8 százalékkal több hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Az eladó lakások és házak kínálata 146 ezerre bővült. Országrészenként eltérő mértékű az emelkedés.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.