Kozuback Kamilla aranyérmet szerzett a Téli EYOF-on

Kozuback Kamilla aranyérmet szerzett a Téli EYOF-on

Az első magyar hódeszkás olimpikon a finnországi Vuokattiban zajló XV. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon küldöttségünk első bajnoki címét szerezte.

A női hódeszkások mezőnyében Kozuback Kamilla szerdán megnyerte a big air versenyszámot a finnországi Vuokattiban zajló XV. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), ezzel a magyar küldöttség első aranyérmét szerezte.

A Magyar Olimpiai Bizottság közösségi oldalának tájékoztatása szerint a pekingi olimpikon Kozuback magabiztos teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt.

Kozuback Kamilla pekingi olimpiai játékokon is részt vett, a freestyle snowboard mindhárom versenyszámban indult, slopestyle-ban a 28., big airben a 17., félcsőben a 19. helyen végzett.

A magyar küldöttségnek ez már a harmadik érme Vuokattiban: a rövidpályás gyorskorcsolyázók közül hétfőn Somodi Maja másodikként zárt 1500 méteren, majd kedden Schőnborn Melinda szerzett ezüstérmet az 500 méteres távon.

A péntekig tartó EYOF-on – a 14-18 év közötti fiatalok multisporteseményén – rekordlétszámú, 30 fős magyar csapat vesz részt.

Hirdetés

Összetartunk, hogy senki se fázzon – ez is lehetne a mottója Bécs energiatakarékossági tervének, amely a napokban készült el. Az osztrák fővárosban szisztematikus intézkedésekkel csökkentik az energiafelhasználást és gyorsítják fel a megújuló energiahordozókra való átállást.

Bővülnek a MÁV-START szolgáltatásai a Budapest–Kecskemét–Szeged vasútvonalon, az utolsó járat mindkét irányba egy órával később indul hétfőtől szombatig. A fővárost és több megyeszékhelyet összekötő vonalon október elsejével indul a fedélzeti vendéglátás is a járatokon.

Október 1-jétől a Decathlon hazai üzleteinek polcairól lekerülnek a PET palackos termékek, a márka ezek forgalmazását megszünteti. A polcokról lekerülő, nem értékesített mintegy 20000 darab PET palackos italt az áruházlánc jótékonysági célra ajánlja fel.

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő kőoroszlánok talapzatai, és régi fényében pompázik majd a „Széchenyi Lánczhíd” felirat is, amely újra felkerül a talapzatokra. A hídpályát a tervek szerint idén decemberben visszaadják a forgalomnak.