Kozuback Kamilla aranyérmet szerzett a Téli EYOF-on

Kozuback Kamilla aranyérmet szerzett a Téli EYOF-on

Az első magyar hódeszkás olimpikon a finnországi Vuokattiban zajló XV. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon küldöttségünk első bajnoki címét szerezte.

A női hódeszkások mezőnyében Kozuback Kamilla szerdán megnyerte a big air versenyszámot a finnországi Vuokattiban zajló XV. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), ezzel a magyar küldöttség első aranyérmét szerezte.

A Magyar Olimpiai Bizottság közösségi oldalának tájékoztatása szerint a pekingi olimpikon Kozuback magabiztos teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt.

Kozuback Kamilla pekingi olimpiai játékokon is részt vett, a freestyle snowboard mindhárom versenyszámban indult, slopestyle-ban a 28., big airben a 17., félcsőben a 19. helyen végzett.

A magyar küldöttségnek ez már a harmadik érme Vuokattiban: a rövidpályás gyorskorcsolyázók közül hétfőn Somodi Maja másodikként zárt 1500 méteren, majd kedden Schőnborn Melinda szerzett ezüstérmet az 500 méteres távon.

A péntekig tartó EYOF-on – a 14-18 év közötti fiatalok multisporteseményén – rekordlétszámú, 30 fős magyar csapat vesz részt.

Az Air Transport Awards a évről évre díjazza a légi közlekedési iparág legjobb, legsikeresebb szereplőit. A magyar gyökerekkel rendelkező cég is fontos elismerésben részesült.

A Few Degrees More (Will Turn the World into an Uncomfortable Place) a címe a bécsi Leopold Museum legújabb akciójának, amelynek keretében ferdén lógó tájképekkel hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra.