Meglepetések is vannak Marco Rossi idei első keretében

Meglepetések is vannak Marco Rossi idei első keretében

Horom újonc is bekerült a magyar labdarúgó válogatott Szerbia és Észak-Írország ellen készülő 24 fős keretébe.

Marco Rossi szövetségi kapitány sajtótájékoztató keretében hozta nyilvánosságra a 24 behívott játékos névsorát, de a magyar szövetség (MLSZ) azt már a közösségi oldalán korábban bejelentette, hogy az NB I góllövőlistájának éllovasa, a paksi Ádám Martin, a Debrecen húszéves védekező középpályása, Baráth Péter, valamint az angol másodosztályú Barnsleyban szereplő, magyar felmenőkkel rendelkező Callum Styles is meghívót kapott az olasz szakvezetőtől. Rajtuk kívül még egy újonc szerepel a keretben: a kapus Szappanos Péter.

Kleinheisler László személyes okok miatt nem állhat most a nemzeti együttes rendelkezésére, ezért is kapott meghívót Baráth, akit tavaly óta figyelünk. Rendszeresen játszik a Debrecenben, amelyben csapata egyik legjobbja – indokolta az újoncok beválogatását Rossi.

Ádám Martin 24 forduló alatt 23 gólt szerzett, nem tudom, ilyenre mikor volt legutóbb példa a magyar bajnokságban, de az én időszakomban biztosan nem – tette hozzá.

Az 57 éves tréner kifejtette, a Paksi FC támadója az, aki stílusában és adottságaiban leginkább hasonlít a magyar válogatott csapatkapitányának, Szalai Ádámnak a játékára, ezért abban bízik, hogy képességeit a válogatottban is úgy tudja majd kamatoztatni, mint a klubcsapatában. A ballábas és több poszton bevethető, a pontrúgásoknál kifejezetten veszélyes Callum Styles kapcsán arról beszélt, köszönettel tartozik az MLSZ-nek, hogy a futballista immár hivatalosan is bevethetővé vált a válogatottban.

A válogatott behívó regenerálhatja őket, újra töltheti a tankot. A válogatott különösen fontos lesz nekik, hogy újra önbizalmat szerezzenek. Ha kihagyom Nego Loicot és Fiola Attilát, az megadta volna a kegyelemdöfést – nyilatkozta a kapitány a bajnokságba sorozatban hét vereségnél tartó Mol Fehérvár FC két játékosáról.

Rossi szót ejtett Szalai Ádám klubváltásáról is: szerinte így folyamatosan játszik a középcsatár, ami még akkor is előnyös a futballistának és a válogatottnak is, ha a svájci FC Basel nem Bundesliga-színvonalú bajnokságban szerepel. Kiemelte, új klubja erősségét azért jól mutatja, hogy rendre valamelyik európai kupasorozat csoportkörében szokott szerepelni.

A lehető legtöbbet szeretnénk kihozni ebből a két találkozóból. Azt kértük a szövetségtől, hogy neves ellenfelek legyenek. Szerbi��val már találkoztunk a Nemzetek Ligája előző kiírásában, de azóta sokat javult, például Portugáliát megelőzve kijutott a világbajnokságra. Embert próbáló teszt lesz, egyúttal jó felkészülés a Nemzetek Ligájára, ahol nem akármilyen összecsapások várnak ránk. Ha csak rágondolok a júniusban előttük álló négy meccsre, libabőrös leszek – fejtette ki Rossi a két felkészülési mérkőzéssel kapcsolatos gondolatait, utalva arra, hogy az NL élvonalában az Európa-bajnok olasz, az Eb-második angol, valamint a német csapat lesz a magyarok ellenfele.

A magyar válogatott barátságos mérkőzésen jövő csütörtökön Szerbiát fogadja a Puskás Arénában, majd öt nappal később Belfastban lép pályára Észak-Írország ellen. A keret tagjai vasárnaptól érkeznek a telki edzőközpontba.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.