Csengetett a BÉT-en a Delta

Csengetett a BÉT-en a Delta

Ünnepélyes kereskedésindító csengetés jelezte ma a Budapesti Értéktőzsdén a Delta Technologies Nyrt. 125 millió darab új részvényének bevezetését a BÉT Standard kategóriájába.

2022-ben immár második alkalommal szólalt meg a BÉT ikonikus csengője, amely ezúttal a Budapesti Értéktőzsde BÉT Standard kategóriájában jegyzett informatikai vállalat, a Delta Technologies Nyrt. új részvényeinek bevezetését jelezte. Az eseményen Bodzási Gergely, a Delta Technologies Igazgatóságának tagja, Vidra László, igazgatósági tag, továbbá Nagy Péter Gábor, a Budapesti Értéktőzsde Értékesítési, Marketing és Kibocsátói Akvizíciós igazgatója is részt vett.

A Magyar Nemzeti Bank 2022. február 21-én hagyta jóvá a Delta Technologies 125 millió darab, egyenként 0,78 forint értékű dematerializált módon előállított, „A” sorozatú törzsrészvényének tőzsdei bevezetéséhez szükséges kibocsátási tájékoztatót. A határozat értelmében lehetővé vált a részvények bevezetése a BÉT azonnali piacára, amelynek nyomán a társaság Standard kategóriában kereskedett törzsrészvényeinek mennyisége 258 millió darabról 383 millió darabra emelkedett.

Az 1987-ben alapított Delta Csoport a hazai IT szegmens egyik vezető szereplőjeként rendkívül széles szolgáltatás-portfólióval rendelkezik. A vállalat többek között IT- és irodatechnikai eszközök szervizelésével és kereskedelmével, valamint komplett IT infrastruktúrára vonatkozó megoldások kivitelezésére fókuszál. Emellett az informatikai társaság olyan területeken is aktív, mint az okosváros megoldások, a közlekedésinformatika vagy a digitális oktatás.

Fotó: Budapesti Értéktőzsde

Utóbbi törekvés jegyében a csoport tőzsdei leányvállalata, a Delta Technologies által tulajdonolt Delta Systems Kft. a zalaegerszegi Felhő Campus projekt kivitelezéséhez is csatlakozott, amelynek célja egy modern egyetemi kampusz létrehozása, illetve ennek segítségével az edukációs folyamatok megreformálása, személyre szabott, virtuális oktatást biztosítva a hallgatók számára.

Az ország egyik legnagyobb múltú rendszerintegrátoraként különös megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar tőkepiac szereplői vagyunk. A Delta több, mint három évtizedre visszanyúló története kiemelkedő szakmai komplexitással biztosítja helyünket a hazai technológiai szektorban. A részvénycsomag bevezetése fontos lépés stratégiai terveink megvalósításában annak érdekében, hogy erősíteni tudjuk pozícióinkat mind a kereskedelmi, mind a jövőbe mutató technológiai innovációk, így az ipar 4.0 fejlesztések, az okosvárosok, valamint a magyar digitális oktatás támogatása területén – nyilatkozta Csontos Zoltán, a Delta Technologies igazgatóságának elnöke.

Mindig örömteli számunkra, amikor a hagyományos szektorok mellett az olyan, fiatalabb szektorok súlya is növekszik a Budapesti Értéktőzsdén, mint az informatika, hiszen ezzel színesedik a palettánk. Ugyan a Delta Technologies már 2019 óta köztünk van, de jelenlétük a mai naptól induló részvénybevezetéssel tovább erősödik majd, amelyhez ezúton gratulálnék a társaságnak – osztotta meg gondolatait a csengetés után Nagy Péter Gábor, a Budapesti Értéktőzsde igazgatója.