Pénzügyi jogosítvánnyal készítik fel a nagybetűs életre a bécsi fiatalokat

Pénzügyi jogosítvánnyal készítik fel a nagybetűs életre a bécsi fiatalokat

Már több mint 1200 fiatal szerzett pénzügyi jogosítványt Bécsben. A Fonds Soziales Wien ingyenes képzésének célja, hogy az önálló életbe kilépő fiatalok tudatosan kezeljék pénzügyeiket.

A szerződés apróbetűs részébe rejtett pluszköltségek, túl hosszú hűségidő, érthetetlenül fogalmazott szerződések – a Fonds Soziales Wien adóstanácsadói nap mint nap szembesülnek ezek következményeivel, amikor bajba jutott embereknek segítenek kilábalni az adósságspirálból. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az önálló életüket kezdő fiatalok tisztában legyenek ezekkel a buktatókkal és tudatosan tudjanak bánni a pénzükkel.

A Fonds Soziales Wien adóstanácsadása a Bécsi Munkavállalói Kamarával és a Bécsi Oktatási Hivatallal közösen ezért ingyenes pénzügyi képzést kínál a politechnikumok diákjainak és a szakmunkástanulóknak.

A képzés során a diákok öt modulban sajátítják el azokat a kompetenciákat, amelyek segítségével kézben tudják tartani pénzügyeiket. Az adóstanácsadás munkatársaitól olyan témakörökről kapnak a gyakorlati életben jól hasznosítható tudást mint a saját bankszámla, a finanszírozási formák, a biztosítások, a hitelek vagy a vásárlói magatartás és a hirdetési stratégiák.

A képzés annyira népszerű, hogy az őszi félév végén tizenegy iskola összesen ötszáz diákja vehette át a pénzügyi jogosítványát. A program elindulása óta eddig több mint 1200 fiatal végezte el a képzést, számuk várhatóan a tavaszi félévet követően átlépi a kétezret.

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.

Látványos munkafázissal érkezett újabb szakaszához a Lánchíd felújítása: a szakemberek augusztus 11-én elkezdték lebontani a budai toronydarut, és napokon belül befejezik az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkákat is.