Az olimpia után sincs megállás alpesi sízőinknek

Az olimpia után sincs megállás alpesi sízőinknek

Kedden és szerdán rendezik meg az alpesi sízők magyar bajnokságát az ausztriai Grebenzenben. A versenyen elindul a pekingi téli olimpián szerepelt Tóth Zita és Kékesi Márton is.

A Magyar Sí Szövetség hétfői tájékoztatása szerint serdülő, ifjúsági és felnőtt korcsoportban zajlanak majd műlesikló és óriás-műlesikló futamok. A két számban nyújtott teljesítmény alapján összetett győzteseket is hirdetnek, és a legeredményesebb csapat szintén országos bajnoki címet szerez. Az ob az MVM Magyar Kupa versenysorozat része.

A pekingi téli játékokon Kékesi műlesiklásban 33., óriás-műlesiklásban 34. volt, míg Tóth műlesiklásban 40. lett, óriás-műlesiklásban pedig az első futamban kiesett. A két sportoló együtt vitte a magyar zászlót az ötkarikás játékok nyitóünnepségén.

Tóth Zita számára az országos bajnokság után újabb világverseny következik, jövő keddtől a az alpesi sízők ifjúsági világbajnokságán szerepel majd Kanadában.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.