Kozuback Kamilla a 17. helyen zárt big airben

Kozuback Kamilla a 17. helyen zárt big airben

Hétfőn került sor a snowboardosok big air versenyszámának selejtezőjére. A magyar színekben versenyző Kozuback Kamilla nem mindennapi tettet vitt véghez.

Magyar idő szerint hétfő hajnali fél háromkor rendezték meg a hódeszkás hölgyek big air versenyének selejtezőjét. A szakágban a versenyzőknek egy 80 méter magas lejtőn lecsúszva kell lendületet venniük, majd egy nagy ugratón minél látványosabb trükköket bemutatva kell egy nagyot ugraniuk.

A mezőnyben ott volt Kozuback Kamilla is, aki a magyar sport történetének első snowboardos olimpikonja. A 17 éves kanadai-magyar tehetség nem mindennapi tettet vitt véghez, ugyanis ritkaságszámba megy, hogy egy olimpián egy versenyző slopstyleban, félcsőben és big airben is elinduljon. Az ötkarikás játékokra félcsőben kvalifikálta magát, slopstyleban és big airben hivatalos tartalékként, visszalépések után beugróként nyílt lehetősége összemérni tudását a legjobbakkal. 

Az első próbálkozásánál 51,50-es erősségű gyakorlatot mutatott be, a másodikban hibázott és elesett, a harmadik körben azonban egy 59,00 pontos gyakorlatot hajtott végre, és így 17. helyen végzett zárt a 29 fős mezőnyben.

Kozuback Kamilla korábban slopstyle-ban 28. helyen végzett, félcsőben pedig a 19. helyen zárt.

A big air keddi fináléjába a 12 legjobb versenyző került be. A selejtező győztese a slopstyle versenyszámot is megnyerő, és ezzel Új-Zéland történetének első téli olimpiai aranyérmét megszerző Zoi Sadowski Synnott lett. A hatodik helyen került a döntőbe a szám címvédője, az osztrák Anna Gasser.

Biztatóan indult a 2023-az év a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe számára, a BUX 45339,2 ponton zárt, amely 3,5 százalékos erősödés a decemberi záróértékkel összevetve. A részvénypiac januári összforgalma 205 milliárd forint volt.