Kozuback Kamilla a 17. helyen zárt big airben

Kozuback Kamilla a 17. helyen zárt big airben

Hétfőn került sor a snowboardosok big air versenyszámának selejtezőjére. A magyar színekben versenyző Kozuback Kamilla nem mindennapi tettet vitt véghez.

Magyar idő szerint hétfő hajnali fél háromkor rendezték meg a hódeszkás hölgyek big air versenyének selejtezőjét. A szakágban a versenyzőknek egy 80 méter magas lejtőn lecsúszva kell lendületet venniük, majd egy nagy ugratón minél látványosabb trükköket bemutatva kell egy nagyot ugraniuk.

A mezőnyben ott volt Kozuback Kamilla is, aki a magyar sport történetének első snowboardos olimpikonja. A 17 éves kanadai-magyar tehetség nem mindennapi tettet vitt véghez, ugyanis ritkaságszámba megy, hogy egy olimpián egy versenyző slopstyleban, félcsőben és big airben is elinduljon. Az ötkarikás játékokra félcsőben kvalifikálta magát, slopstyleban és big airben hivatalos tartalékként, visszalépések után beugróként nyílt lehetősége összemérni tudását a legjobbakkal. 

Az első próbálkozásánál 51,50-es erősségű gyakorlatot mutatott be, a másodikban hibázott és elesett, a harmadik körben azonban egy 59,00 pontos gyakorlatot hajtott végre, és így 17. helyen végzett zárt a 29 fős mezőnyben.

Kozuback Kamilla korábban slopstyle-ban 28. helyen végzett, félcsőben pedig a 19. helyen zárt.

A big air keddi fináléjába a 12 legjobb versenyző került be. A selejtező győztese a slopstyle versenyszámot is megnyerő, és ezzel Új-Zéland történetének első téli olimpiai aranyérmét megszerző Zoi Sadowski Synnott lett. A hatodik helyen került a döntőbe a szám címvédője, az osztrák Anna Gasser.

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.

Országszerte több mint négyszáz helyszínen várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális eseménye. A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, de Budapesten és sok vidéki városban is igazi programkavalkádra lehet számítani. A szervezők nem feledkeztek meg a foci Eb-ről sem.

Tesztüzemben immár az utasok számára is elérhető a MÁV integrált útvonaltervező-szolgáltatása. Az EMMA rendszerében elérhető szolgáltatások köre a vasúttársaság szerint a közeljövőben bővülni fog.

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...