Tehéntejet kap a bécsi állatkert zsiráfbébije

Tehéntejet kap a bécsi állatkert zsiráfbébije

Zsiráflánnyal gyarapodott a bécsi Schönbrunni Állatkert. Bár a szülés komplikációk nélkül zajlott, a zsiráfmama még nem tudja maradéktalanul ellátni az újszülöttet, ezért pasztörizált tehéntejjel etetik a zsiráfbébi.

Ahogy az emberek világában, úgy a zsiráfoknál is előfordul, hogy nehezebben indul be a szoptatás, vagy az újdonsült anyuka nem tud azonnal bensőséges kapcsolatot kialakítani a csemetéjével. Így történt ez Fleur, a bécsi állatkert recés zsiráfjának esetében is. Bár sokat segít neki tapasztaltabb zsiráftársa, Carla, a csorda még nincs túl a kezdeti nehézségeken, a zsiráfborjú továbbra is tejpótlásra szorul.

A gondozók egy Bécshez közeli birtokról szerzik be azt a speciális pasztörizált tehéntejet, amely összetételében a legközelebb áll a zsiráftejhez. Közben egy szakavatott csapat felügyeli a kisállat súlygyarapodását és fejlődését.

A 170 centiméterrel született kis zsiráflányt mostanra már sikerült 50 kilóra felhízlalni. Bár az újszülött állapota továbbra is instabil, már egyre többször indul felfedező útra a kifutóban. Hogy a zsiráfbébi fejlődését ne zavarja meg semmi, átmenetileg elzárták a csordát a látogatók kíváncsi szemei elől.

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.

Látványos munkafázissal érkezett újabb szakaszához a Lánchíd felújítása: a szakemberek augusztus 11-én elkezdték lebontani a budai toronydarut, és napokon belül befejezik az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkákat is.