Kiderült kik viszik a magyar zászlót a pekingi nyitóünnepségen

Kiderült kik viszik a magyar zászlót a pekingi nyitóünnepségen

A Magyar Olimpiai Bizottság meghozta a döntést arról, hogy melyik két magyar sportoló viheti a nemzeti színű zászlót a téli olimpia pénteki nyitóünnepségén Pekingben.

Két alpesi síző, Kékesi Márton és Tóth Zita viszi a magyar trikolort a Madárfészek néven ismertté vált pekingi stadionban a téli olimpia pénteki nyitóünnepségén.

Legutóbb az 1994-es, lillehammeri játékokon érte alpesi sízőt az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóceremónián. Akkor Bónis Attila vitte a piros-fehér-zöld zászlót, azóta háromszor gyorskorcsolyázóra, kétszer rövidpályás gyorskorcsolyázóra és egyszer műkorcsolyázóra esett a választás.

A 26 éves Kékesi másodszor szerepelhet olimpián, Phjongcshangban 30. lett műlesiklásban, 42. óriás-műlesiklásban és 53. lesiklásban. A mindössze 19 esztendős Tóth újonc az ötkarikás játékokon, ezúttal mindketten a két technikai számban, azaz műlesiklásban és óriás-műlesiklásban állnak rajthoz.

Az éremesélyes rövidpályás gyorskorcsolyázók szóba sem kerülhettek zászlóvivőként, mivel másnap az első hivatalos versenynapon már szerepelnek, így számukra nem lett volna szerencsés részt venni az általában legalább három órán át tartó megnyitón, amelyre várhatóan dermesztő hidegben kerül sor.

A XXIV. téli olimpia nyitóünnepsége magyar idő szerint pénteken 13 órakor kezdődik.

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.

Látványos munkafázissal érkezett újabb szakaszához a Lánchíd felújítása: a szakemberek augusztus 11-én elkezdték lebontani a budai toronydarut, és napokon belül befejezik az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkákat is.