Osztrák snowboardos hölgy lehet az olimpia egyik sztárja

Osztrák snowboardos hölgy lehet az olimpia egyik sztárja

Négy éve a hódeszkások big air szakágában olimpiai bajnok lett az osztrák Anna Gasser, aki Pekingben címvédésre készül.

Az Osztrák Olimpiai Bizottság a napokban jelentette be, hogy 104 versenyzőt küld a pekingi téli olimpiára. A küldöttségben négy ötkarikás bajnok is helyet kapott, köztük a Pjongcsangban a snowboardosok big air versenyének női bajnoka, Anna Gasser is.

A 30 éves osztrák snowboardos hölgy egyértelmű célja, hogy megvédje címét a kínai fővárosban. Bár pályafutását tornászként kezdte, és csak 18 éves korában váltott hódeszkára, sokan a snowborad női úttörőjének tartják. A sportolót is szponzoráló Red Bull jóvoltából 2021 végén mutatták be a róla készült The Spark Within életrajzi filmet. Anna Gasser elsőként ugrott triplaszaltót a női mezőnyben, de már 1260 fokos duplaszaltó is fűződik a nevéhez, amit szintén elsőként mutatott be.

Nagyszerű, hogy az én szemszögemből mutathatom meg a sportot, amely oly sokat adott nekem

– nyilatkozta a film kapcsán.

A The Spark Within ingyenesen megtekinthető a Red Bull TV platformján.

Anna Gasser slopstyleban és big airben is indul a téli olimpián, utóbbi szakágban címvédő, de akár két dobogós helyezésre is jó esélye van Pekingben.

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.

Látványos munkafázissal érkezett újabb szakaszához a Lánchíd felújítása: a szakemberek augusztus 11-én elkezdték lebontani a budai toronydarut, és napokon belül befejezik az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkákat is.