Osztrák snowboardos hölgy lehet az olimpia egyik sztárja

Osztrák snowboardos hölgy lehet az olimpia egyik sztárja

Négy éve a hódeszkások big air szakágában olimpiai bajnok lett az osztrák Anna Gasser, aki Pekingben címvédésre készül.

Az Osztrák Olimpiai Bizottság a napokban jelentette be, hogy 104 versenyzőt küld a pekingi téli olimpiára. A küldöttségben négy ötkarikás bajnok is helyet kapott, köztük a Pjongcsangban a snowboardosok big air versenyének női bajnoka, Anna Gasser is.

A 30 éves osztrák snowboardos hölgy egyértelmű célja, hogy megvédje címét a kínai fővárosban. Bár pályafutását tornászként kezdte, és csak 18 éves korában váltott hódeszkára, sokan a snowborad női úttörőjének tartják. A sportolót is szponzoráló Red Bull jóvoltából 2021 végén mutatták be a róla készült The Spark Within életrajzi filmet. Anna Gasser elsőként ugrott triplaszaltót a női mezőnyben, de már 1260 fokos duplaszaltó is fűződik a nevéhez, amit szintén elsőként mutatott be.

Nagyszerű, hogy az én szemszögemből mutathatom meg a sportot, amely oly sokat adott nekem

– nyilatkozta a film kapcsán.

A The Spark Within ingyenesen megtekinthető a Red Bull TV platformján.

Anna Gasser slopstyleban és big airben is indul a téli olimpián, utóbbi szakágban címvédő, de akár két dobogós helyezésre is jó esélye van Pekingben.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.