Lemezajánló: Elly Mac – Bad Trip

Lemezajánló: Elly Mac – Bad Trip

Bár debütáló albumának címe akár erre is utalhatna, egyáltalán nem számít rossz utazásnak elmélyülni a tehetséges ausztrál énekesnő, Elly Mac első lemezének dalaiban.

A Brisbane-ből származó ifjú hölgy Bad Trip című lemeze eddig nem kapott nagy sajtóvisszhangot Magyarországon, de a pop-rock műfaj kedvelői számára igen kellemes közel 40 percet okozhat a 10 dal végighallgatása.

A lemez legfülbemászóbb dala rögtön az elsőként elinduló szám, a Switch Off. A pörgős és dallamos szerzemény remek nyitánya a repertoárnak. Másodikként a címadó dal, a Bad Trip következik, ami zeneileg is egy kissé mélyebb témára lett komponálva. Ezt a vonulatot viszi tovább a Shadows című szám is.

Elly valószínűleg a Haunted Castle-t szánhatta az album vezető dalának, ugyanis ezt reklámozza leginkább, és ebből készült videóklip is. Dallamosságában visszatér a nyitódalhoz, szövegileg azonban beleillik a sorba ez az alkotás is, egyértelműen a lemez egyik legerősebb dala.

Hasonló téma köré épült az Overthinking és a Walls is, utóbbit komorabb hangulatának ellenére is a lemez másik legerősebb dalának éreztem.

Ezt követően kicsit elfogy a lendület. A Flames és a Tunnel jól összerakott dalok, hozzák is az album hangulatát, de extrát már nem tesznek hozzá az élményhez.
A lemez utolsó két dala a korábban már megismert Bad Trip és Haunted Castle akusztikus verziója. Az album érdekessége, hogy Elly Mac nemcsak a zenét és a szöveget írta meg első lemezéhez, hanem a felvételeket is ő készítette, valamint a producer és a hangkeverő szerepét is ő töltötte be.

Mindent összevetve kellemes hangzásúra sikerült a debütáló album. A Bad Trip zeneileg nem tévút, inkább útkeresés Elly részéről, és több dal is azt bizonyítja, hogy jó úton jár a fiatal énekesnő, bizonyára még hallani fogunk róla. És bár a nagy távolság miatt az ausztrál előadó valószínűleg nem gyakran fog koncertezni hazánkban, ha személyesen nem is, de Twitch-csatornáján keresztül élőben követhetjük a munkásságát.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.