Tovább gyűjtögeti a világkupa-pontokat a magyar snowboardos

Tovább gyűjtögeti a világkupa-pontokat a magyar snowboardos

Kozuback Kamilla újabb értékes eredményeket hozott, amivel még közelebb került olimpiai álmaihoz.

A nyár óta magyar színekben versenyző kanadai-magyar kettős állampolgárságú versenyző az Egyesült Államokban található Mammoth Mountainban rendezett világkupa-versenyen két számban is megmérette magát, és mindkettőben gyarapítani tudta pontjainak számát.

Előbb slopstyleban – amelyben Calgaryban élete legjobb eredményét elérve 16. helyen végzett – 34,87 erősségű futamot bemutatva a 25. helyet szerezte meg, ezzel 6 világkupa-pontot gyűjtött. Ezt követően félcsőben 22,40 erősségű gyakorlattal a 21. helyen zárt, és 10 világkupa-ponttal lett gazdagabb. A 17 éves tehetség a Toyota Women's Best Trick Prize-t is bezsebelte a versenyen, azaz a verseny zsűrije neki ítélte meg a kvalifikáció legszebb korlát-trükkjének díját.

Az újabb pontokkal Kozuback Kamilla számára még közelebb került az olimpiai szereplés lehetősége, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) előzetes kalkulációja alapján Magyarországnak egy női kvóta jutna. A férfiaknál nem alakult ilyen jól a helyzet, Fritz Botond ugyanis koronavírus-fertőzés miatt nem tudott elindulni a versenyen, így pontokat sem gyűjthetett. Az ötkarikás játékokra történő kvalifikáció időszakában már csak egy versenyt rendeznek, január 13-16-án a svájci Laaxban mérhetik össze tudásukat a snowboardosok.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.