Külön kríziscsapat segíti csőtörés vagy lakástűz esetén a bécsi bérházak lakóit

Külön kríziscsapat segíti csőtörés vagy lakástűz esetén a bécsi bérházak lakóit

Egész évben, a nap huszonnégy órájában bevetésre kész a bécsi lakásügynökség, a Wiener Wohnen mobil kríziscsapata, amely különböző vészhelyzetekben siet a lakók segítségére.

2020-ban hatszáz, 2021 karácsonyáig több mint ötszáz esethez riasztották a bécsi lakásügynökség, a Wiener Wohnen mobil kríziscsapatát, amely különböző vészhelyzetekben segíti az önkormányzati lak��sok lakóit. Az esetek felében több lakást is érintő lakástűz, csőtörés vagy áramkimaradás miatt kellett a bérlők segítségére sietniük.

A hétfős csapatot rendszerint a mentők, a tűzoltók vagy a rendőrség értesíti – egy órán belül a helyszínen vannak. Lakástűz esetén ők gondoskodnak például arról, hogy újra legyen áram az épületben, a lakásokat és az épületet megtisztítsák az oltási munkálatok nyomaitól és újra működjön a lift. Amennyiben az érintett lakás nem lakható, új szállást keresnek a lakóknak. A munkájuk nem ér véget a helyszíni segítségnyújtással: addig segítik az érintetteket, amíg az életük vissza nem tér a normális kerékvágásba.

A mobil kríziscsapat számára a karácsonyi időszak különösen sűrű, a helytelenül használt pirotechnikai eszközök ugyanis gyakran okoznak lakástüzet. Három riasztásból egynél erről van szó. A nagyobb biztonság érdekében azt javasolják, hogy mindenki tartsa be a házirendet, semmit ne tároljanak a lépcsőházakban és különösen körültekintően járjanak el, ha például gyertyát gyújtanak. Az anyagi kockázatot pedig lakásbiztosítás megkötésével lehet minimalizálni.

A borítókép forrása: Christian Fürthner / © PID

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.