Külön kríziscsapat segíti csőtörés vagy lakástűz esetén a bécsi bérházak lakóit

Külön kríziscsapat segíti csőtörés vagy lakástűz esetén a bécsi bérházak lakóit

Egész évben, a nap huszonnégy órájában bevetésre kész a bécsi lakásügynökség, a Wiener Wohnen mobil kríziscsapata, amely különböző vészhelyzetekben siet a lakók segítségére.

2020-ban hatszáz, 2021 karácsonyáig több mint ötszáz esethez riasztották a bécsi lakásügynökség, a Wiener Wohnen mobil kríziscsapatát, amely különböző vészhelyzetekben segíti az önkormányzati lak��sok lakóit. Az esetek felében több lakást is érintő lakástűz, csőtörés vagy áramkimaradás miatt kellett a bérlők segítségére sietniük.

A hétfős csapatot rendszerint a mentők, a tűzoltók vagy a rendőrség értesíti – egy órán belül a helyszínen vannak. Lakástűz esetén ők gondoskodnak például arról, hogy újra legyen áram az épületben, a lakásokat és az épületet megtisztítsák az oltási munkálatok nyomaitól és újra működjön a lift. Amennyiben az érintett lakás nem lakható, új szállást keresnek a lakóknak. A munkájuk nem ér véget a helyszíni segítségnyújtással: addig segítik az érintetteket, amíg az életük vissza nem tér a normális kerékvágásba.

A mobil kríziscsapat számára a karácsonyi időszak különösen sűrű, a helytelenül használt pirotechnikai eszközök ugyanis gyakran okoznak lakástüzet. Három riasztásból egynél erről van szó. A nagyobb biztonság érdekében azt javasolják, hogy mindenki tartsa be a házirendet, semmit ne tároljanak a lépcsőházakban és különösen körültekintően járjanak el, ha például gyertyát gyújtanak. Az anyagi kockázatot pedig lakásbiztosítás megkötésével lehet minimalizálni.

A borítókép forrása: Christian Fürthner / © PID

Új albummal jelentkezett a tunéziai származású progresszív metal zenekar, a Myrath. A március 8-án megjelent Karma a műfajon belül is új szintre emeli a Myrathra jellemző egyedi zenei világot.

Március első szombatján esős idő várta a negyedik alkalommal megrendezett KEK Run résztvevőit. A 15. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája keretében Budapesten megszervezett nyílt futóversenyen a csapadékos és hűvös idő ellenére is több százan mérték össze erejüket egymással, és saját magukkal. Élménybeszámoló következik.

Bár kedden rekordot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX végül veszteséggel fejezte be a nemzeti ünnep miatt rövidebb kereskedési hetet.