Remek évet zárt 2021-ben a Bécsi Tőzsde

Remek évet zárt 2021-ben a Bécsi Tőzsde

A fennállása 250. évfordulóját ünneplő Wiener Börse részvényindexe, az ATX a világ vezető tőzsdemutatóit túlszárnyalva teljesített 2021-ben.

A globális részvényrali a konzervatívabb befektetési klímájáról ismert Ausztriában is felkeltette a részvények iránti érdeklődést, ennek köszönhetően a 250 éve alapított Wiener Börse részvényindexe remek évet tudhat maga mögött. Az ATX 7848,78 ponton zárta az évet, ami 3861,06 pontos, 44 százalékos erősödés egy év leforgása alatt.

Jól szemlélteti a kiugróan magas évet azaz adat, hogy a számítások kezdete óta az ATX az osztalékokkal együtt 7 százalékos éves átlagos hozamot produkál. Az ATX index a bécsi tőzsdén kereskedett húsz legnagyobb forgalmat bonyolító részvény árfolyamváltozását foglalja magában.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.