Az ellátás biztonsága érdekében izolálja dolgozóit az energiaszolgáltató

Az ellátás biztonsága érdekében izolálja dolgozóit az energiaszolgáltató

Mivel az ötödik járványhullámban várhatóan nagyon magas lesz a fertőzöttek és a karanténban lévők száma, a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie az ellátás biztonsága érdekében izolálja ötven dolgozóját.

A bécsi energiaszolgálatató, a Wien Energie már javában arra készül, hogy 2022. január 7-től az erőművek, hulladékégetők telephelyére költöztesse és hermetikusan elzárja a külvilágtól a feladatra vállalkozó dolgozóit. A cél, hogy a várhatóan magas számú fertőzöttel járó ötödik járványhullámban is garantálni tudják az ellátás biztonságát.

A Wien Energie számára az a legfontosabb, hogy a bécsiek radiátorai mindig melegek legyenek és mindig legyen áram a lakásokban. Ez a lépés messzemenő ugyan, de elengedhetetlen ahhoz, hogy minden körülmények között garantálni tudjuk az ellátás biztonságát – magyarázta a lépés hátterét Michael Strebl a vállalat ügyvezető bizottságának az elnöke.

Az önkéntesek kiválasztása és orvosi felkészítése már el is kezdődött, egyelőre négy hétre költöznek be a Spittelaui, Flötzersteigi és Simmeringer Haide Hulladékégetőbe, ileltve a Simmeringi Erőműbe. Itt hálóhelyiségek, konyha, fürdő- és szabadidőszoba valamint pszichológus is a rendelkezésükre áll majd, hogy könnyebben átvészeljék ezt az időszakot.

A járvány kezdete óta nem ez az első alkalom, hogy a Wien Energie erre a lépésre kényszerül: 2020 márciusában ötven dolgozója már egyszer vállalta a négyhetes izolációt, hogy ezzel akadályozzanak meg egy esetleges megfertőződést. Egy hónap után aztán – szigorú biztonsági intézkedések mellett – újra visszatértek a normál üzemmódhoz. Nem számoltak azonban fel mindent, hogy szükség esetén újra gyorsan el tudják szigetelni a dolgozókat a külvilágtól. A korábbi csapatból huszonketten újra vállalták a feladatot.

A Wien Energie-nél a koronavírus-járvány kitörése óta fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben. Rendszeresen tesztelik a dolgozókat, akiket az oltás felvételére ösztönöznek, kötelező az FFP2-es maszk, érintésmentesen zajlik a műszakváltás, válaszfalakat szereltek fel az irányítóteremben és akit tudtak, home office-ba küldtek.

Szeptember 1-jétől növekednek a pótdíjösszegek a fővárosi közösségi közlekedésben, hogy bérlet- vagy jegyvásárlás helyett senkinek se érje meg inkább bliccelni. A BKK azonban nemcsak ezzel ösztönöz az utazási feltételek betartására.

Ősziesen hulló sárga falevelek és kiégett mezők csúfítják el a nyári tájat Európa-szerte. A klímaválság okozta aszály nem kíméli szomszédainkat sem. Az osztrák főváros mégsem aggódik a vízellátás miatt.