Lakásokkal segítik a járvány miatt lakhatási válságba került bécsieket

Lakásokkal segítik a járvány miatt lakhatási válságba került bécsieket

Bécs lakhatási ügynöksége, a Wiener Wohnen év eleje óta egy- illetve kétszobás önkormányzati lakások könnyebb hozzáférhetővé tételével segíti azokat a lakosokat, akik a koronavírus-járvány következményeként lakhatási válságba kerültek.

Annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány nyomán kialakult társadalmi és pénzügyi krízist ellensúlyozza és hosszútávú, fenntartható lakhatást biztosítson, Bécs lakhatási ügynöksége az év eleje óta egy- és kétszobás lakások könnyebb hozzáférhetővé tételével segíti azokat a bécsieket, akiknek veszélybe került a lakhatása. 2021-ben eddig 1412 önkormányzati lakást adtak ki ilyen módon 1613 válsághelyzetbe került bécsinek.

Az akció lényege, hogy olyanokat segítenek gyorsan lakáshoz jutni, akik nem teljesítik ugyan az önkormányzati lakáshoz jutás minden feltételét, de akut lakhatási problémával néznek szembe például válás miatt, vagy mert a koronavírus-járvány miatt csökkentett munkaidőben tudnak csak dolgozni és így már nem engedhetik meg maguknak eddigi lakásukat. A szorult helyzetben lévők a regisztrációt követően három hónapon át kereshetik új, egy- vagy kétszobás otthonukat a bécsi lakásügynökség, a Wiener Wohnen platformján. A lakást határozatlan időre vehetik bérbe.

Ezzel az akciójával a Wiener Wohnen gyönyörű tanújelét adta a társadalmi együttélésnek, felelősségvállalásnak. A szorult helyzetben lévő embereknek segíteni kell. Ezzel a programmal több mint 1600 egzisztenciális válságban lévő bécsinek tudtak segíteni, hogy új otthonra találjanak és újra megvessék a lábukat – ismertette Kathrin Gaál főpolgármester-helyettes és lakásépítésért felelős városi tanácsnok.

Azok, akik még nem vettek részt az akcióban, 2022-ben is jelentkezhetnek a programba a Wohnberatung Wiennél, Bécs ingyenes lakásügyi tanácsadó szolgálatánál.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.