Újra gasztronómiai utalványokat osztanak Bécsben

Újra gasztronómiai utalványokat osztanak Bécsben

Új akcióval kívánja fellendíteni az osztrák főváros koronavírus-járvány által sújtott gazdaságát Bécs Városa és a Bécsi Gazdasági Kamara.

2021. december 15-én Michael Ludwig bécsi polgármester, Peter Hanke, pénzügyekért és gazdaságért felelős városi tanácsnok és Walter Ruck, a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy „Szaloncukor” néven támogatási programot indítanak a koronavírus és a lezárások miatt nehéz helyzetbe került bécsi gazdaság fellendítésére

Azok a tizenhat évnél idősebb bécsi lakosok, akik a következő hétvégén, december 18-19-én olyan üzletben vásárolnak, amely nem volt nyitva a legutóbbi lezárások idején – tehát például nem szupermarketek, drogériák vagy patikák – sz��mlájukat később benyújthatják a városnak. Ezután egy sorsoláson vehetnek részt, ahol a szerencsések számára gasztronómiai utalvány formájában visszatérítik legalább a vásárlási összeg felét, maximum száz euróig. Egy utalvány 25 eurót ér majd és bármelyik bécsi étteremben vagy kávézóban beválható.

Az akciót Bécs Városa és a Gazdasági Kamara fejenként 2 millió euróval támogatja, a sorsolásra januárban kerül sor.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.