Maszkban érkezik a Mikulás Bécsben

Maszkban érkezik a Mikulás Bécsben

Jó hírt kaptak a bécsi gyermekek: a koronavírus-járvány miatti országos lockdown alatt is sor kerülhet a megszokott Mikulás-ünnepségekre Ausztriában.

A tavalyi évvel ellentétben idén engedélyezték a Mikulás látogatását Ausztriában az országos kijárási korlátozás ellenére is. Ez a tevékenység az Osztrák Egészségügyi Minisztérium szerint „külső helyszínen végzett szolgáltatásnak” minősül, amely a hatályos koronavírus miatti szabályozások szerint szigorú feltételek mellett bár, de lehetséges.

Fotó: Martin Votava / © PID

 

A Mikulás alkalmanként csak egy háztartásba látogathat el, így a gyerekekkel való csoportos találkozásra, vagy például óvodai látogatásokra nem kerülhet sor. A Mikulásnak ezen kívül – más szolgáltatókhoz hasonlóan – meg kell felelnie a 3G-szabálynak - vagyis csak koronavírus elleni oltással, a gyógyulás igazolásával, illetve negatív teszttel dolgozhat. Utóbbi esetben egy FFP2-es maszkkal is ki kell egészítenie öltözékét. 

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.