Teltházas ünnepekre számítanak a szállodák

Teltházas ünnepekre számítanak a szállodák

A magyarországi szállodák foglaltsága novemberben egy kicsit ugyan visszaesett – ahogy ilyenkor főszezon előtt szokott –, azonban nem estek a 2019. novemberi foglaltsági szintjük alá.

Idén, a tavalyi év hasonló időszakához képest sokkal magasabb foglaltság szintet produkálnak a szállodáink, így várhatóan 50 százalékos telítettséget fognak realizálni november hónapban – nyilatkozta Klemm Balázs, a magyarországi és székelyföldi szállodákat üzemeltető cégcsoport, a Hotel & More Group vezérigazgatója a 2021 ősz végi és téli idényről.

A karácsonyi időszakot tekintve elmondhatom, hogy szinte megteltek a szállodáink, aki szeretné a karácsonyt szálláshelyeink valamelyikében eltölteni, annak javaslom, hogy ne késlekedjen a foglalással. A vendégeink többsége már 3-4 nappal karácsony előtt megérkezik szállodáinkba, hogy kipihenten, felfrissülve élhesse meg a karácsony békés, nyugodt, varázslatos pillanatát – fűzte hozzá.

Karácsony után természetesen a szilveszter a legnépszerűbb időszak még decemberben. Szilveszterre jelen pillanatban még valamivel több a szabad kapacitással bírnak a szállodák, mint a karácsonyi időszakra, hiszen a szilveszter eltöltésének módja mindig kicsit később kerül szóba, mint a karácsonyé.

Nem szabad elfeledkezni a két ünnep közötti időszakról sem, hiszen sokan érkeznek két ünnep között is a szállodáinkba. A karácsonyi ajándékbeszerzés, bevásárlás, sorban állás, nagytakarítás és vendéglátás után sokan igénylik, hogy kipihenhessék magukat a két ünnep között – ismertette Klemm Balázs

Az utazók körében továbbra is közkedveltek a wellness szolgáltatások és a szállodák környékén található kirándulási lehetőségek. Ugyanakkor a szállodaipart sem kerülte el a járvány. A Hotel & More Group senkit sem küldött el a pandémia nehéz hónapjai alatt sem, de így is volt 20 százalékos létszám-lemorzsolódás. A scsoport szállodáiban szigorúan betartják a járványügyi előírásokat.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.