Internetre tette a talált tárgyak osztályát az Osztrák Vasút

Internetre tette a talált tárgyak osztályát az Osztrák Vasút

A bécsi reptéren is használt online rendszerre állt át az Osztrák Vasút, az ÖBB a talált és elveszett tárgyak kezelésében. Így a feledékeny utasok a nap bármely szakában, otthonuk kényelméből érdeklődhetnek a vasúttársaságnál, nem adták-e le a vonaton felejtett táskát, mobilt, gitárt vagy esernyőt.

Az osztrák pályaudvarokon és vonatokon évente mintegy huszonötezer tárgyat – irattáskát, mobilt, hangszert vagy éppen kerekesszéket és gyémántgyűrűt – felejtenek az utasok. A gyorsabb és könnyebb ügyintézés érdekében az Osztrák Vasút mostantól a bécsi reptéren, valamint a német és a svájci vasúttársaságnál is használt online rendszerre áll át.

Az internetes felületen a könnyű áttekinthetőség érdekében a talált tárgyakat kategóriákba sorolják, a kategóriákat szimbólumok jelölik. A talált és keresett tárgyakhoz ezután további adatokat adnak meg, illetve kérnek, hogy gyorsan ki lehessen deríteni, leadták-e már a keresett tárgyat. Sikeres azonosítás után a visszaküldést is el lehet indítani néhány kattintással és az ügyfelet tájékoztatja a rendszer, hogy hol veheti át a tulajdonát.

Az online portált németül, angolul, franciául és olaszul lehet használni, nagyon könnyen kezelhető a felhasználói felülete és teljesen akadálymentes. A rendszer összehasonlítja a már bevitt tárgyak adatait a keresettével és azonnal mutatja a lehetséges egyezéseket. Új talált tárgy rögzítése esetén pedig automatikusan figyelembe veszi a korábbi kereséseket is.

Az ÖBB online Lost & Found szolgáltatása az alábbi linken érhető el: http://infrastruktur.oebb.at/lostandfound

Áprilisban csaknem kétezerrel csökkent a cégek száma Magyarországon márciushoz képest, és hétezerrel kevesebb vállalat működik, mint év elején. A negatív tendencia már négy hónapja tart.