Papírforma győzelmet aratott a magyar válogatott

Papírforma győzelmet aratott a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott utolsó hazai VB-selejtezőjén a Puskás Arénában 4-0-ra legyőzte a továbbra is pont nélkül sereghajtó San Marino-i csapatot a selejtezősorozat pénteki játéknapján.

A magyarok nemzeti tizenegy már a szünetben két találattal vezetett, miután Szoboszlai Dominik és Gazdag Dániel is eredményes volt. Előbbi a folytatásban is betalált, majd a végeredményt Vécsei Bálint állította be. A mérkőzése csereként Kiss Tamás és Balogh Botond személyében két újonc is beállt.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a siker ellenére már biztosan nem lesz ott a 2022-es, katari eseményen, mivel a lengyelek győztek Andorrában, így előnyük behozhatatlanná vált a pótselejtezőt érő második helyen.

A legutóbb 1986-ban világbajnoki résztvevő magyarok hétfőn a lengyelek vendégeként Varsóban zárják a selejtezősorozatot.

Budapest, Puskás Aréna, 15 500 néző. Vezette: Filip Glova (szlovák)
Magyarország:
Dibusz Dénes – Botka Endre (Balogh Botond, 86.), Lang Ádám, Szalai Attila – Nego Loic, Nagy Ádám. (Schäfer András, 57.), Gazdag Dániel (Kiss Tamás, 73.), Vécsei Bálint, Schön Szabolcs (Varga Kevin, 57.) – Szalai Ádám, Szoboszlai Dominik (Hahn János, 86.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
San Marino:
E. Benedettini – Ma. Battistini, F. Fabbri, D. Rossi, A. Grandoni (A. Golinucci, 60.) – F. Tomassini (D'Addario, 60.), Lunadei, E. Golinucci, Mularoni, D. Tomassini (Hirsch, 36.) – Nanni (Vitaioli, 60.). Szövetségi kapitány: Franco Varrella
Gólszerzők: Szoboszlai (6., 83.), Gazdag (22.), Vécsei (88.)

Marco Rossi csapata mellett a pénteki napon a Gera Zoltán vezette U21-es válogatott is győzelmet aratott. A korosztályos csapat Szánthó Regő 77. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert Lettország ellen Felcsúton.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.