Színes képeskönyv lapjaira került a kisföldalatti 125 éve

Színes képeskönyv lapjaira került a kisföldalatti 125 éve

Az ismert közlekedéstörténeti könyvek szerzője, Legát Tibor újabb egyedülálló albummal jelentkezett a Millenniumi Földalatti Vasút idei jubileumán. Könyvét a BKV múzeumában mutatták be.

A világ első elektromos hajtású földalatti vasútja, amelyet 1896-ban, a millenniumi ünnepségekre adtak át, ma már Budapest egyik jelképe, az idelátogató turisták kedvence, a fővárosi identitás része. Legát Tibor újságíró ennek történetét, emlékét ápolja és mutatja be legújabb könyvében, A nagy kisföldalatti-ban, amelyet ma mutattak be a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban.

Az igazán autentikus helyszínen Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója – a szerző, illetve a Városháza Kiadó igazgatója, Schiffer János jelenlétében – méltatta a kiadványt. Kiemelte: a BKV munkatársai nem először segítik a szerző kutatómunkáját. A helyszín maga is méltó tere volt a MillFAV 125 éves jubileumán megjelenő színes képeskönyvnek, hiszen maga a múzeum is a közlekedés és technika egyik mérföldkövének tekintett, ma is működő különlegességnek őrzi történetét.

Legát Tibor könyve – amely nem csak a földalatti születésére, és az 1973-as, majd 1996-os felújítására koncentrál, de igyekszik feltárni a fontos dátumok közötti mindennapokat is – hamarosan a BKV.hu Webshopjában is fellelhető lesz!

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.