Étteremautomata nyílik Bécsben

Étteremautomata nyílik Bécsben

Mostantól a bécsiek a nap bármely szakában, várakozás nélkül juthatnak minőségi vendéglői koszthoz az osztrák főváros első étteremautomatájából, a Foodie Fridge-ből. A kínálatban mintegy háromszáz thai, spanyol, olasz és osztrák étel, desszertek és italok találhatók.

A Taborstraße 15. szám alatt, Leopoldstadtban nyílt meg Bécs első étteremautomatája, a Foodie Fridge. A 80 négyzetméteres területen többfajta automatából háromszázféle ételt, italt, snacket és desszertet kínálnak, menünként 7 és 10 euró közötti áron.

Az étlapon egyaránt szerepelnek thai, spanyol, olasz és osztrák ételek, valamint komplett menük. Ezeket profi szakácsok készítik el, a fogásokat behűtik, így 3-4 napig fogyaszthatóak maradnak és a vevőknek csak fel kell melegíteniük őket otthon. Az alapanyagok megválasztásánál fontos szempont, hogy amihez csak lehet, helyi és bio termékeket használjanak, így az ételkínálat is folyamatosan változik.

Fotó: Tabea Hepp / © Foodie Fridge
Az automatákban nem találhatók nagy márkák termékei, helyette helyi manufaktúráknak kínálnak bemutatkozási lehetőséget. Így van például retro-üdítő, dobozos gin-tonik Alsó-Ausztriából, kézműves sör Atzgersdorfból és bécsi bor is. Aki extrákat is szeretne kérni az ételéhez, az a „Pimp your food”-sarokban teheti ezt meg, ahol gombnyomásra szerezhet bivalymozzarellát vagy balzsamecetes koktélparadicsomot ételéhez. A kínálatot egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével lehet könnyen áttekinteni, és aki biztosra akar menni, az le is foglalhatja a választott ennivalót. Fizetni a helyszínen bankkártyával, vagy előre a mobilalkalmazással lehet. Alexander Billasch, a Foodie Fridge alapítója elmondta, hogy az étteremautomatához az adta az ötletet, hogy ő maga is sokat van úton és megunta a hamburgert és a hotdogot. Helyette könnyű, egészséges, minőségi ételeket szeretett volna enni – a nap bármely szakában.

Új albummal jelentkezett a tunéziai származású progresszív metal zenekar, a Myrath. A március 8-án megjelent Karma a műfajon belül is új szintre emeli a Myrathra jellemző egyedi zenei világot.

Március első szombatján esős idő várta a negyedik alkalommal megrendezett KEK Run résztvevőit. A 15. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája keretében Budapesten megszervezett nyílt futóversenyen a csapadékos és hűvös idő ellenére is több százan mérték össze erejüket egymással, és saját magukkal. Élménybeszámoló következik.

Bár kedden rekordot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX végül veszteséggel fejezte be a nemzeti ünnep miatt rövidebb kereskedési hetet.