Már gyógyszertárból is tudunk online házhoz rendelni

Már gyógyszertárból is tudunk online házhoz rendelni

Szájmaszkok, antigén tesztek és terhességi tesztek a legkeresettebb termékek a nem vényköteles gyógyszerek és gyógyászati eszközök között, amelyek szeptember közepe óta elérhetők a Wolt applikációján keresztül. A már messze nem csak ételrendeléseket házhoz szállító cég egyelőre budapesti felhasználóinak biztosítja ezt a szolgáltatást, de a rendelési terület bővítése folyamatos.

Budapest szinte teljes területén rendelhetünk már nem vényköteles gyógyszereket házhoz a Wolt applikációján keresztül. Egyre többen élnek is ezzel a lehetőséggel, hiszen a pandémiás időszak megtanított minket arra, hogy betegen, fertőzéssel küzdve jobb otthon maradni, kerülni a személyes kontaktusokat. A házhoz szállítás esetén pedig akár az érintésmentes kézbesítést is választhatjuk. A biztonságra való törekvést igazolja, hogy a leginkább keresett termékek éppen a járványhelyzettel függnek össze: FFP2-es szájmaszkokból és antigén tesztekből rendelnek a legtöbbet. A leggyakrabban vásárolt termékek közé tartozik ugyanakkor a terhességi teszt is. A gyógyszerek közül a megfázás kezelésére alkalmasakat vásárolják leginkább a Wolt applikációját használók, de keresettek a fájdalomcsillapítók és az immunerősítő vitaminkészítmények is.

A nem vényköteles gyógyszerek házhozszállítása kapcsán érzékeltünk egy vásárlói igényt: egyre többen kerestek rá az applikációban különböző készítmények nevére. Ami nem meglepő, mert a Wolt már jó ideje nem csak ételt szállít ki, rendelhető az applikációból például élelmiszer, drogériai termékek, virág, vagy akár játék. Szeptemberben pedig Budapesten már elérhetővé tettük új szolgáltatásunkat, a gyógyszertárakból nem vényköteles készítmények kiszállítását. Ez nem helyettesíti a patikai szaktanácsadást, de egy jó alternatívát jelent olyan helyzetekre, amikor az ember beteg, kerülné a tömeget, sorban állást, vagy sürgősen van szüksége recept nélkül elérhető gyógyszerre” – mondta el Sabjányi László, a Wolt ügyvezető igazgatója.

A Wolt az applikációi használóinak egész októberben ingyenes kiszállítást biztosít, ha a kínálatukban szerepelő patikákból rendelnek.

A borítókép forrása: Pixabay

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.