Bécs kendőzetlenül – az OnlyFans-en

Bécs kendőzetlenül – az OnlyFans-en

Mivel a legnagyobb közösségi oldalak 18+-os tartalom miatt gyakran kicenzúrázzák Egon Schiele, Koloman Moser és Richard Gerstl műveit, a Bécsi Turisztikai Ügynökség az OnlyFans-re tette fel a világhírű alkotásokat. Aki elég bátor, hogy előfizessen, Bécs-kártyát vagy ingyen múzeumjegyet kaphat.

Egon Schiele vagy Koloman Moser művei már életükben folyamatosan feszegették a „társadalmilag elfogadható” fogalmának határait. Mivel gátlások és tabuk nélkül ábrázolták a meztelen emberi testet, gyakran a cenzúra áldozataivá váltak alkotásaik. Azóta eltelt ugyan bő száz év, a cenzúra ellen vívott harcuk azonban a mai napig nem ért véget: a közösségi média előretörésével a legnagyobb oldalak – mint a Facebook vagy az Instagram – árgus szemekkel figyelik a meztelen képeket vagy erotikusnak vélt tartalmakat. Bécs és kulturális intézményei így gyakran esnek áldozatául ennek az újhullámos prüdériának. Meztelen szobrokról készült képek és ismert műalkotások kerültek a közösségi oldalak feketelistájára, a visszaeső „bűnösöket” – például kiállítóházakat – pedig még le is tiltották átmenetileg.

A Bécsi Turisztikai Ügynökség ezért úgy döntött, hogy Bécs 18+-os műalkotásait felrakja az erotikus és pornográf tartalmat is kínáló OnlyFans weboldalra. Az előfizetők így cenzúra nélkül láthatják például Egon Schiele, Richard Gerstl, Koloman Moser vagy Amedeo Modigliani provokatív műveit – amelyek egyébként bárki számára szabadon hozzáférhetőek a városban.

A 18+-os műremekeket az érdeklődők egy egyszerű előfizetéssel nézhetik meg az OnlyFans-en, ahol természetesen arra is biztatják őket, hogy az eredeti alkotásokat is tekintsék meg Bécsben. És aki elég bátor, hogy előfizessen, ingyen Bécs-kártyát vagy belépőt kaphat azon múzeumok egyikébe – Leopold Museum, KHM, Természettudományi Múzeum, Albertina –, ahol a művek láthatók.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.