Bővíti debreceni gyárát a Vitesco

Bővíti debreceni gyárát a Vitesco

Tovább bővül a Vitesco Technologies nemrégiben átadott debreceni járműipari gyára, amelyben az anyavállalat több mint 100 millió eurós beruházást hajt végre. A fejlesztéssel a termelési kapacitás 4600 négyzetméterrel növekszik. A nagyszabású projekt jól mutatja a legmodernebb erőátviteli technológiák vezető fejlesztőjének és gyártójának elkötelezettségét a magyar piac iránt.

Bár nyár elején volt a Vitesco Technologies legújabb, debreceni okosgyárának hivatalos megnyitója, alig két hónappal később máris érkezik az újabb fejlesztés. A Vitesco Technologies kedden bejelentette, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködve a debreceni üzem bővítésének második ütemére további több mint 100 millió eurót fordít. Az új szén-dioxid semleges épületek az irodai és termelési területekkel együtt összesen 31 ezer négyzetméterre növelik az okos gyárat.

A megnövekedett kapacitást a vállalat a teljesen elektromos járművek, a plug-in hibridek, valamint a belsőégésű motorok által is használt csúcstechnológiájú elektronikus sebességváltó-érzékelő technológiák gyártására fordítja.

Cégünkkel továbbra is folyamatosan igazodunk a fejlődő elektronikai és villamosítási piachoz” – ismertette Lukas Juranek, a Vitesco Technologies Magyarország ügyvezető igazgatója, aki szerint a mostani beruházás is bizonyítja a debreceni üzem fontosságát az európai termelési hálózatban.

A Debrecenben létrehozott új üzemünkkel és a mostani fejlesztéssel az európai termelési hálózatunk is erősödik, aminek a következtében hatékonyan tudjuk kielégíteni az ügyfeleink növekvő igényeit a magas színvonalú, tiszta hajtási technológiák iránt” – egészítette ki Thomas Stierle, a Vitesco Technologies Electrification Technology üzleti egységének az alelnöke.

A Vitesco Technologies a legmodernebb erőátviteli technológiák vezető nemzetközi fejlesztője és gyártója a fenntartható mobilitás érdekében. Az intelligensrendszer-megoldásokkal, valamint az elektromos, hibrid és belsőégésű erőátviteli berendezések komponenseivel a Vitesco Technologies tisztává, hatékonnyá és megfizethetővé teszi a mobilitást. A termékskála elektromos erőátviteli rendszereket, elektronikus vezérlőegységeket, érzékelőket és szervoberendezéseket, valamint kipufogógáz-utókezelő megoldásokat tartalmaz. 2020-ban a Vitesco Technologies 8 milliárd euró árbevételt ért el, és több mint 40 000 alkalmazottat foglalkoztatott világszerte mintegy 50 telephelyen. A Vitesco Technologies székhelye Regensburg, Németország.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.