Okosgyárat nyitott Debrecenben a Vitesco

Okosgyárat nyitott Debrecenben a Vitesco

450 munkahelyet teremt 2022 közepéig a tiszta és fenntartható mobilitási alkatrészeket előállító Vitesco Technologies most felavatott debreceni üzeme. A közel 36 milliárdos beruházásból elkészült korszerű gyár 100 százalékban megújuló elektromossággal működik.

A modern hajtáslánc technológiák és elektromobilitási megoldások vezető nemzetközi beszállítója, a Vitesco Technologies ma hivatalosan is megnyitotta debreceni üzemét. A február óta már működő 7000 négyzetméteres gyár tovább erősíti a vállalat nemzetközi jelenlétét a tiszta meghajtási megoldások iránti, egyre növekvő kereslet kiszolgálására. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, Dr. Pósán László, a térség országgyűlési képviselője és Dr. Hans-Jürgen Braun, a Vitesco Technologies globális gyártási hálózatért felelős operációs vezetője.

Köszöntő beszédében Lukas Juranek, a debreceni gyárat üzemeltető Vitesco Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: „Egy olyan csúcstechnológiás okosgyárat hoztunk létre, amely megfelel az energiahatékony zöld beruházások elvárásainak. Debrecenben a Vitesco Technologies nem csak magas minőségű termékeket állít elő a tiszta és fenntartható mobilitáshoz, de remek karrierlehetőségeket is kínál a régió munkavállalóinak.”

Dr. Hans-Jürgen Braun, a Vitesco Technologies globális gyártási hálózatért felelős operációs vezetője elmondta: „Ez a korszerű üzem fontos szerepet játszik a Vitesco Technologies számára az autóipar olyan globális tendenciáinak követésében, mint a villamosítás, a digitalizáció és a fenntarthatóság. Globális gyártási hálózatunk fontos pilléreként jelentősen hozzájárul jövőbeli stratégiai céljaink eléréséhez.

Fotó: Kudar Zsolt / KNK PR

Dr. Pósán László, a térség országgyűlési képviselője beszédében emlékeztetett arra, hogy Debrecen olyan város, amely évszázadok óta nyitott az újdonság befogadására, miközben ezer szállal kötődik a hagyományaihoz is. Éppen ezért a Vitesco Technoligies ideális partnert talált Debrecenben, amelynek a céghez hasonlóan ambiciózus és jövőbetekintő tervei vannak. Az új gyár lehetőséget kínál arra, hogy az itt dolgozók helyben szerezhetik meg a legmodernebb tudást, ismerhetik meg a legújabb technológiákat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megnyitóbeszédében kiemelte, hogy az autóipar a magyar gazdaság gerincoszlopa, az ágazat termelése az első négy hónapban 26 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban. Éppen ezért fontos a kormány számára, hogy ezt a szerepet az autóipar új korszakában is meg tudjuk őrizni. Ebben játszik kiemelkedő szerepet a Vitesco Technologies új debreceni gyára.

A Vitesco Technologies debreceni új üzeme megnyitásával 450 munkahelyet teremt a városban 2022 közepére. A 35,9 milliárd forintos beruházás keretében elkészülő gyár csúcstechnológiás autóipari elektronikát és sebességváltó vezérlőket állít elő. Emellett az elektromobilitás és a járművek villamosításának más területeivel is foglalkozik, ennek keretében gyártanak 48 voltos indítógenerátort mild hibridekhez. Emellett az üzem az RE100 nemzetközi kezdeményezés tagjaként 100 százalékban megújuló elektromossággal működik, akárcsak a Vitesco Technologies közel ötven üzeme világszerte.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.