Lőrincz Tamás olimpiai bajnok

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok

A férfi 77 kilogrammos kötöttfogású birkózás döntőjében szoros meccsen, de magabiztos teljesítményt nyújtva legyőzte kirgiz ellenfelét, és pályafutása megkoronázásaként ötkarikás aranyérmet szerzett Lőrincz Tamás.

A 2012-es londoni olimpiáról már egy ezüstéremmel rendelkező 34 éves birkózó már korábban bejelentette, hogy a tokiói játékok után visszavonul a versenysporttól. Élete utolsó világversenyén végig jó teljesítményt nyújtva koronázta meg pályafutását, és lett a magyar birkózás történetének huszadik olimpiai bajnoka. Testvére, Lőrincz Viktor szerdán szintén a döntőben szerepel majd.

Lőrincz Tamás Kopasz Bálint után a keddi versenynap második, a tokiói játékok negyedik magyar aranyérmét szerezte.

A borítókép forrása: Illyés Tibor / MTI

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.