Ismét itt a Pénzmesterek, a 1,5 millió forint összdíjazású, gimnazistáknak szóló pénzügyi vetélkedő

Ismét itt a Pénzmesterek, a 1,5 millió forint összdíjazású, gimnazistáknak szóló pénzügyi vetélkedő

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége, a Magyar Nemzeti Bankkal, illetve a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítványával együttműködésben idén is elindította a kifejezetten középiskolások számára meghirdetett, teljesen online pénzügyi versenyét.

A Pénzmesterek verseny az elmúlt években több mint ezer magyar gimnáziumi diák számára nyújtott segítséget abban, hogy élményszerűén ismerkedjenek meg a pénzügyi kultúra alapfogalmaival. Így a Pénztárszövetség számára nem volt kérdés, hogy idén is meghirdetik a versenyt. A résztvevők a megszerzett tudás mellett idén is értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak. A 200 000 forintos fődíj mellett számos különdíj várja a versenyzőket, valamint az induló diákok iskoláikat.

Emellett az idei Pénzmesterek verseny egy megújult, letisztult, és mobil eszközről is könnyen megtekinthető felületen zajlik majd, amit a www.penzmesterek.hu oldalon keresztül tekinthetnek meg az érdeklődők.

Nagy Csaba, a Pénztárszövetség elnöke kiemelte: „A Pénzmesterek több mint egy online kvízsorozat, hiszen a versenyre a résztvevők egy összetett, és a pénzügyi kultúra számos területére kiterjedő tudástárból készülhetnek fel. Így nemcsak a pénztári alapfogalmakat sajátíthatják el, hanem például megtanulhatják, hogy mire érdemes odafigyelni egy online vásárlás, vagy éppen egy bankszámlanyitás során. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt két évben sok száz középiskolás diák vett részt ebben a vetélkedőben. Célunk, hogy idén ez a szám tovább bővüljön.

A Pénzmesterek versenyre március 16-át követően regisztrálhatnak a résztvevők, az első kvízkör pedig március 31-én éjféltől lesz elérhető. Ezt követően a diákok hat héten át, minden héten egy újabb kvízt kapnak majd, egyenként 10 kérdéssel. A legeredményesebb 50 versenyző bejut a döntőbe, ahol egy utolsó kvízkör mellett egy rövid esszét kell írniuk. Aki esetleg kihagyna egy-egy kvízt, nem kell aggódnia, utólag is pótolhatja azt.

A Pénztárszövetség a Magyar Nemzeti Bankkal, a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködve a Pénzmesterek játék elindításával is a fiatalok pénzügyi tudásának fejlesztését kívánja támogatni. A kvízekre a diákok a szintén az oldalon, regisztrációt követően elérhető tudástár segítségével készülhetnek fel.

A verseny 2021. május 20-ig tart, a nyerteseket az oldalon keresztül, illetve közvetlenül fogja értesíteni az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége.  

Nyeremények listája:

Egyéni:

  • Fődíj: 200 000 Ft

  • II. Helyezett: 100 000 Ft

  • III. Helyezett: 50 000 Ft

Iskolák:

A legeredményesebb iskolákat az Önkéntes Pénztárak Országos szövetsége 150 000 Ft értékben szintén díjazza. Valamint számos további különdíj talál gazdára.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.