A CTP Szerbia legnagyobb logisztikai parkját építi Belgrádban

A CTP Szerbia legnagyobb logisztikai parkját építi Belgrádban

A CTP, az öt legnagyobb európai ipariingatlan-fejlesztő egyike, 27,5 hektár földterület vásárolt Belgrád központjának közelében, ahol hamarosan megkezdődik a CTPark Belgrade Center fejlesztése. A létesít-mény több mint 130 ezer négyzetméter bruttó bérbeadható területtel Szerbia eddigi legnagyobb logiszti-kai és technológiai létesítménye lesz. Az új CTPark stratégiai helyen, Belgrád belvárosától hat, Újbelgrádtól kettő, a nemzetközi repülőtértől pedig öt kilométerre helyezkedik el.

A logisztikai ingatlanok iránt nagy a kereslet a virágzó e-kereskedelem miatt, és a szerb piacon – hasonlóan más közép-kelet-európai piachoz – kevés a rendelkezésre álló bérelhető terület. A CTP új üzletkötéseinek több mint 80 százaléka a már meglévő 700 ügyfelünkkel történik, közülük többen is készen állnak a terjeszkedésre. A CTP Belgrade Centre két éven belül megépül, 40 százalékát már előszerződésben lekötötte az egyik bérlőnk, a Technomanija” – mondta Vlatko Djuricek, a CTP szerbiai vezetője.

A Tehnomanija, a vezető kiskereskedelmi és e-kereskedelmi szórakoztatóelektronikai lánc, a CTPark Belgrade North, Szerbia legnagyobb logisztikai parkjának hosszútávú bérlője, már előre lefoglalt 50 ezer négyzet-métert az új parkban. A park építése jövőre indul, az átadás 2023 első negyedévében várható.

A CTP öt logisztikai és ipari parkkal és összesen 355 ezer négyzetméter bérbe adható területtel a szerbiai logisztikai ingatlanpiac vezetője.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.