Magyar labdarúgó is versenyben a Golden Boy címért

Az olasz Tuttosport 2003 óra évente díjazza a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgót. A Golden Boy díj odaítéléséről az európai újságírók döntenek, ugyanakkor a közönségszavazásban bárki részt vehet.

A szurkolók voksai alapján ráadásul eddig nagyon jól áll Szoboszlai Dominik is – írja a Nemzeti Sport. A magyar válogatott egyik legfontosabb láncszeme, az osztrák Red Bull Salzburg középpályása az eddig leadott szavazatok 26%-át zsebelte be, amivel az első helyen áll. A közönségszavazás a Tuttosport oldalán november elsején zárul, addig bárki részt vehet rajta.

A díjról a sportújságírók szavazatai döntenek, hazánkat  Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője és a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke képviseli. Szoboszlainak többek között olyan versenytársai vannak, mint az FC Barcelona játékosa Ansu Fati, a Real Madrid brazilja, Vinícius Junior, vagy épp a Dortmundban futballozó norvég csodagyerek Erling Haaland. A Golden Boy díjat korábban olyan játékosoknak is sikerült elhódítaniuk, mint Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero, Mario Götze, Paul Pogba vagy Kylian Mbappé.

A borítókép forrása: Szoboszlai Dominik HIVATALOS Facebook oldala

Szélesebb járdák, több zöld, nagyobb biztonság – három bécsi kerület átfogó fejlesztési tervet készített a gyaloglás ösztönzésére. Az első projektek már idén elindulnak.