Női kézilabdázóink Győrben küzdhetnek az Olimpiáért

A nemzetközi Kézilabda Szövetség döntése alapján Magyarország rendezheti a női kézilabdázók egyik olimpiai selejtező tornáját 2020. március 20. és 22. között.

Bár a közelmúltbeli Világbajnokságon nem sikerült elérni a selejtezőtornára való kvalifikációt, az eredmények kedvező alakulása miatt a tavalyi Európa-bajnokságon elért hetedik helyezésnek köszönhetően mégis részt vehetnek rajta női kéziseink. Az IHF döntése értelmében Spanyolország, Montenegró és Magyarország lesz a 3 házigazda.

Mindegyik csoportban 4-4 válogatott szerepel majd, és kettő jut ki Tokióba az ötkarikás játékokra. A magyar válogatott ellenfelei a világbajnoki harmadik Oroszország, a hatodik helyezett Szerbia, valamint Ázsia második legerősebb csapataként Kína. Már az is biztossá vált, hogy a mérkőzéseket Győrben, az Audi Arénában rendezzük meg.

Acsoportbeosztás ugyanakkor még változhat, hiszen Oroszországot a sok doppingeset, és a teljesítményfokozó szerek használatának központi irányításának vádja miatt kizárták a soron következő Olimpiáról. Ennek értelmében a tiszta sportolói nem oroszként, hanem a NOB zászlója alatt indulhatnak, viszont az ország csapatként nem vehet részt a játékokon. Természetesen történt fellebbezés, de a döntés jogerőre emelkedése miatt akár még változhat is az ellenfelünk márciusig.

Bő egy hónappal a kulcscsonttörés és a műtét után újra a legmagasabb szinten versenyzett a legismertebb magyar női kerékpáros. Vas Kata Blanka a belgiumi cyclocross versenyen elért hetedik hellyel tért vissza, és elmondása szerint már nem fáj semmije a sérülés miatt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe gyenge hetet produkált. A pesti börze vezető részvényei mind mínuszban zárták a kereskedést.