Szófián és Budapesten át juthatnak labdarúgóink Budapestre

Elkészült a labdarúgó Nemzetek Ligája playoffjának, azaz a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőinek sorsolása. Magyarország első ellenfele Bulgária lesz.

A magyar labdarúgó válogatottnak március 26-án csütörtökön Bulgáriában, azon belül minden bizonnyal a fővárosban, Szófiában kell továbbjutnia a Nemztek Ligája playoffjának elődöntőjében. Ha ez sikerül, akkor a lényegében EB-pótselejtezőnek tekinthető sorozat fináléjában március 31-én kedden már Budapesten vívhatja ki a hazai rendezésű kontinenstornára jutást az Izland-Románia párharc győztesével.

Mint ismert, az Európa-bajnokságon történő részvétel azért kiemelten fontos, mivel a tornát ezúttal nem egy országban, hanem 12 európai ország egy-egy stadionjában rendezik, és a közelmúltban átadott budapesti Puskás Aréna is EB-helyszín lesz. Bár a világ élvonalába tartozó csapatokat testközelből nézni mindig nagy élmény, a magyar nemzeti csapatot hazai EB-csoportmeccsen látni – ismerve a magyar szurkolókat, és a 2016-os kontinensbajnokság hazai fogadtatását - sokkal euforikusabb hangulatot eredményezne.