Szófián és Budapesten át juthatnak labdarúgóink Budapestre

Elkészült a labdarúgó Nemzetek Ligája playoffjának, azaz a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőinek sorsolása. Magyarország első ellenfele Bulgária lesz.

A magyar labdarúgó válogatottnak március 26-án csütörtökön Bulgáriában, azon belül minden bizonnyal a fővárosban, Szófiában kell továbbjutnia a Nemztek Ligája playoffjának elődöntőjében. Ha ez sikerül, akkor a lényegében EB-pótselejtezőnek tekinthető sorozat fináléjában március 31-én kedden már Budapesten vívhatja ki a hazai rendezésű kontinenstornára jutást az Izland-Románia párharc győztesével.

Mint ismert, az Európa-bajnokságon történő részvétel azért kiemelten fontos, mivel a tornát ezúttal nem egy országban, hanem 12 európai ország egy-egy stadionjában rendezik, és a közelmúltban átadott budapesti Puskás Aréna is EB-helyszín lesz. Bár a világ élvonalába tartozó csapatokat testközelből nézni mindig nagy élmény, a magyar nemzeti csapatot hazai EB-csoportmeccsen látni – ismerve a magyar szurkolókat, és a 2016-os kontinensbajnokság hazai fogadtatását - sokkal euforikusabb hangulatot eredményezne.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.