Szakkollégiumi Kautz Konferencia a körforgásos gazdaságról

Szakkollégiumi Kautz Konferencia a körforgásos gazdaságról

2019. október 17-én Győrben, a Széchenyi István Egyetem Multifunkcionális Kollégiumi Épületében került megrendezésre a Szakkollégiumi Kautz Konferencia. A helyi Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium immáron huszonkettedik ilyen jellegű konferenciáján a körforgásos gazdaság és a megújító ipar volt a központi téma.

A győri szakkollégisták tradicionális szakmai rendezvényén a címben is szereplő korforgásos (más néven körkörös) gazdaság mellett többek között a fenntartható fejlődésről, a sharing economy magyarországi helyzetéről, a különféle anyagok újrahasznosítási lehetőségeiről és a helyi alternatív fizetőeszközökről is hallhattak előadást a résztvevők.

A konferenciáról részletesebb beszámolót közlünk a GazMag következő lapszámában.

(A fotókat készítette Nagy Alexandra, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium tagja.)

Napjainkban egyre szélesebb vállalati körökben téma a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT). Ez nem csupán egy felkapott trend, a segítségével egy gyártóvállalat ma már lényegesen célirányosabban, olcsóbban, csökkentett állásidővel és kevesebb meghibásodással termelni.

A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.