Szakkollégiumi Kautz Konferencia a körforgásos gazdaságról

Szakkollégiumi Kautz Konferencia a körforgásos gazdaságról

2019. október 17-én Győrben, a Széchenyi István Egyetem Multifunkcionális Kollégiumi Épületében került megrendezésre a Szakkollégiumi Kautz Konferencia. A helyi Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium immáron huszonkettedik ilyen jellegű konferenciáján a körforgásos gazdaság és a megújító ipar volt a központi téma.

A győri szakkollégisták tradicionális szakmai rendezvényén a címben is szereplő korforgásos (más néven körkörös) gazdaság mellett többek között a fenntartható fejlődésről, a sharing economy magyarországi helyzetéről, a különféle anyagok újrahasznosítási lehetőségeiről és a helyi alternatív fizetőeszközökről is hallhattak előadást a résztvevők.

A konferenciáról részletesebb beszámolót közlünk a GazMag következő lapszámában.

(A fotókat készítette Nagy Alexandra, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium tagja.)

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

A görög Olympiakosz elleni Konferencia-liga playoff jelentette a végállomás a Ferencváros labdarúgócsapata számára, miután az athéni meccs utána a Groupama Arénában rendezett visszavágón is 1-0-ás vereséget szenvedett.