Rio 2016: Érem nélküli, de mozgalmas versenynap

Kapás Boglárka a második idővel jutott a 800 méteres gyorsúszás döntőjébe az Olimpia első olyan napján, amikor nem született magyar érem. Hosszú Katinka és Cseh László elődöntőbe úszott, vitorlázásban pedig Berecz Zsombor mutatott be bravúros szereplést.

Miután az eddigi sikersportágainkban, azaz úszásban és vívásban ma nem rendeztek döntőt, így érem nélkül maradt csütörtökön a magyar küldöttség. Aggodalomra azonban semmi ok, Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a 200 méteres hátúszás középdöntőjébe, és Cseh László is sikerrel vette az első akadályt a 100 méteres pillangóúszásban, a második legjobb idővel jutott tovább. Szintén második időt úszott Kapás Boglárka, azonban 800 méteres gyorsúszásban nem rendeznek közédöntőt, és az új országos csúccsal egyből a holnapi fináléba került ifjúsági olimpiai bajnokunk.

Cselgáncsban és sportlövészetben sajnos nem sikerült a pontszerzés. A nap kellemes meglepetése Berecz Zsombor nevéhez fűződöik, aki vitorlázásban előbb az első, majd a második helyen végzett futamában, így összetettben immár a harmadik helyen áll.

 

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.