Rio 2016: Érem nélküli, de mozgalmas versenynap

**Kapás Boglárka a második idővel jutott a 800 méteres gyorsúszás döntőjébe az Olimpia első olyan napján, amikor nem született magyar érem. Hosszú Katinka és Cseh László elődöntőbe úszott, vitorlázásban pedig Berecz Zsombor mutatott be bravúros szereplést.** Miután az eddigi sikersportágainkban, azaz úszásban és vívásban ma nem rendeztek döntőt, így érem nélkül maradt csütörtökön a magyar küldöttség. Aggodalomra azonban semmi ok, Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a 200 méteres hátúszás középdöntőjébe, és Cseh László is sikerrel vette az első akadályt a 100 méteres pillangóúszásban, a második legjobb idővel jutott tovább. Szintén második időt úszott Kapás Boglárka, azonban 800 méteres gyorsúszásban nem rendeznek közédöntőt, és az új országos csúccsal egyből a holnapi fináléba került ifjúsági olimpiai bajnokunk. Cselgáncsban és sportlövészetben sajnos nem sikerült a pontszerzés. A nap kellemes meglepetése Berecz Zsombor nevéhez fűződöik, aki vitorlázásban előbb az első, majd a második helyen végzett futamában, így összetettben immár a harmadik helyen áll.   ![][1] [1]: /media/img/articles/3680260dad56c58ee67e42b3a9425834334.jpg

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.