Foci Eb: Griezmann vezetésével döntőbe jutott a házigazda

Kialakult a döntő párosítás a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután a világbajnok Németország és a házigazda Franciaország elődöntős párharcát Antoine Griezmann duplájával a franciák 2-0-ra megnyerték.

 

Sokan előrehozott döntőnek tekintették a német-francia párharcot, mivel a nehezebb ágon került sort erre az elődöntőre, ráadásul két, a végső győzelemre egyaránt esélyes, és jó formában is lévő csapat mérkőzött meg egymással.

Az első félidő jó játékoz hozott, bár az első fél óra azzal telt, hogy fogást kerestek egymáson a csapatok. Nem találtak, a németek akcióból, a franciák pontrúgásokból veszélyeztettek, gól azonban egyikből sem született. Bár mezőnyben a németek voltak jobban, a legnagyobb ziccerük a franciáknak volt, de Giroud jó helyzetben nem passzolta le a labdát, így Höwedes az utolsó pillanatban becsúszva szerelt. A félidő azonban nem telt el gól nélkül, a hajrában Evra fejese Bastian Schweinsteiger kezére pattant, Rizzoli játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt a félidő utolsó momentumaként Antoine Griezmann magabiztosan értékesítette, megszerezve a vezetést a házigazdának.

A második játékrészben folytatódott a német mezőnyfölény, de a világbajnok inkább türelmesen, mint agilisan játszott. Jérome Boateng sérülése ráadásul nem jött jól a németeknek, hiszen egy alapember dőlt ki a csapatból. A mérkőzés a 72. percben dőlt el, amikor Pogba megiramodott a bal oldalon, majd védőjét kicselezve középre emelt, a labdát Neuer rossz helyre ütötte, a szemfüles Griezmann pedig a kapuba juttatta a játékszert. Több gól nem született a találkozón, így a francia válogatott 2-0-re legyőzte Németországot.

Duplájának köszönhetően Antoine Griezmann immár hat gólnál jár az Európa-bajnokságon, amivel magabiztosan vezeti a góllövőlistát. Franciaország a vasárnapi fináléban Portugáliával csap össze, azon a találkozón eldől, hogy ki lesz az idei kontinenstorna győztese.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, elődöntő
Németország – Franciaország 0–2 (0–1)
Marseille, Vélodrome, 64 078 néző. Vezette: Rizzoli (Olaszország)

Németország: Neuer – Kimmich, Höwedes, J. Boateng (Mustafi, 61.), Hector – Kroos, B. Schweinsteiger (L. Sané, 79.), Can (Götze, 67.) – Draxler, Özil – Th. Müller
Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Franciaország: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann (Cabaye, 92.), Payet (Kanté, 71.) – Giroud (Gignac, 78.)
Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Gólszerző: Griezmann (45+2. perc – tizenegyesből, 72. perc)

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.