A területfejlesztés 20 éve az EU-ban

Regionális központok és várostervezés-fejlesztés – a területfejlesztés 20 éve az EU-ban. Ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát az MKT 20 éves EU-tagságunkról megemlékező rendezvénysorozatához kapcsolódva a Dél-Alföldi Urbanisztikai Egyesület, a Magyar Urbanisztikai Társaság és a Szegedi Tudományegyetem szervezésével, a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztálya, az MTA SZAB Földtudományi Szakbizottsága és a HUN-REN Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont 2024. május 9-én, csütörtökön 9 órától az MTA SZAB székházában (Szeged, Somogyi utca 7.).

A szervezők úgy vélik, hogy a csatlakozás 20 éves évfordulója kapcsán érdemes áttekinteni az EU területfejlesztési politikájának gyakorlati megvalósulását, ezen belül kiemelten a hazai regionális központok – az úgynevezett pólusvárosok – fejlesztési eredményeit. Ennek kapcsán fontos (újra)értékelni a hangsúlyváltásokat a város és térsége tervezésében-fejlesztésében; illetve érdemes átbeszélni a mai kihívásokat: a települési-társadalmi folyamatokat, a város és térsége lakhatási viszonyait, a városi épített környezet alakítását, közösségi tervezés, a zöld átállás és a globális hatások kérdéseit.

A konferencia részletes programja ezen a linken letölthető: https://mkt.hu/.../2024/03/2024_05_09_Szeged_program.pdf

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a https://forms.gle/JDyfbADmMEzsdSCWA linken lehet, ahol egyúttal szekcióelőadók jelentkezését is örömmel fogadják a szervezők.


Szeged