20 éve az Európai Unióban – és a jövő… II.

20 éve az Európai Unióban – és a jövő… Ezzel a címmel szervezi meg az EU-tagságunk húsz évét értékelő rendezvénysorozatának második összegző konferenciáját a Magyar Közgazdasági Társaság 2024. április 29-én, hétfőn 13 órától a budapesti Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház u. 35.) konferenciatermében.

A konferencia első blokkjának előadói: Oliver Röpke, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnöke; Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter; valamint Kovács Árpád egyetemi tanár, az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács korábbi elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnöke. Levezető elnök: Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke. A résztvevőket az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője köszönti.

A bevezető előadásokat követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Szaló Péter regionális tervező, volt államtitkár, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal korábbi elnöke; Csutora Mária, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, az MKT Környezetgazdaságtani Szakosztályának elnöke és Heil Péter, az Európai Parlament szakértője, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának alelnöke. A beszélgetést Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az MKT elnökségi tagja, a Fejlesztéspolitikai Szakosztály elnöke vezeti.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. Ezt az alábbi linken lehet megtenni:

https://forms.gle/nSHSf2L1bSWzQQig8


Budapest