Fenntartható fejlődés a fejlesztéspolitikában

A fenntartható fejlődés a fejlesztéspolitikában – 20 éves a magyar EU-tagság. Ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát – a Magyar Közgazdasági Társaság két évtizedes EU-tagságunk eredményeit, tapasztalatait értékelő rendezvénysorozatához (https://eu20.blog.hu) kapcsolódva – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kara 2024. április 23-án, kedden 8 óra 30 perctől az NKE Ludovika Főépületének (1083 Budapest, Ludovika tér 2.) Zrínyi Miklós termében.

A konferencia előadói: Halmai Péter akadémikus, egyetemi tanár, az MTA IX. osztályának elnöke, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke; Ágostházy Szabolcs, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára; Holczinger Norbert, a Magyar Nemzeti Bank Fenntartható Pénzügyek Főosztályának főosztályvezetője; Molnár András, az OTP Zöld Program Igazgatóság szakmai igazgatója; Kis Norbert, az NKE ÁNTK egyetemi tanára; Csutora Mária, a BCE egyetemi tanára, az MKT Környezetgazdasági Szakosztályának elnöke; Kondor Zsuzsanna, az NKR ÁNTK mesteroktatója, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnökségi tagja és Kemény Gábor, az NKR fejlesztési rektorhelyettese. A résztvevőket Varga Réka egyetemi docens, az NKE ÁNTK dékánja köszönti.

A konferencia részletes programja ide kattintva letölthető. A rendezvényt a tervek szerint élőben közvetítik az MKT YouTube-csatornáján.

A konferencián a személyes részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek a https://ludevent.uni-nke.hu/event/3835 linken elérhető regisztrációs lapon előzetesen jelezzék.


Budapest