20 éve az Európai Unióban – és a jövő… I.

20 éve az Európai Unióban – és a jövő… Ezzel a címmel szervezi meg az EU-tagságunk húsz évét értékelő rendezvénysorozatának első összegző konferenciáját a Magyar Közgazdasági Társaság 2024. április 22-én, hétfőn 13 órától a budapesti Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház u. 35.) konferenciatermében.

A konferencia első blokkjának előadói: Martonyi János volt külügyminiszter; Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter és Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke. Levezető elnök: Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az MKT elnökségi tagja, a Fejlesztéspolitikai Szakosztály elnöke. A résztvevőket az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője köszönti.

A bevezető előadásokat követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Kozák Tamás, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, az MKT Kereskedelmi Szakosztályának elnöke; Kozma Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem MBA-programigazgatója, az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztályának elnöke és Nagy Katalin, Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének volt tanácsosa, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja. A beszélgetést Szabó Dániel, a Portfolió.hu európai uniós ügyekért felelős elemzője vezeti.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. Ezt az alábbi linken lehet megtenni:

https://forms.gle/4Q8aJ1NcJw2iHckw7


Budapest