Hogyan kerüljük el a fejlődési csapdát?

Növekedési vagy fejlődési csapda címmel jelenik meg Csath Magdolna egyetemi tanárnak, az MKT Versenyképességi és Informatikai Szakosztályai elnökségi tagjának, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagjának esszéje a Hitelintézeti Szemle 2020. júniusi számának Jövőképünk rovatában.

A cikkhez kapcsolódva a Magyar Közgazdasági Társaság és a Hitelintézeti Szemle minikonferenciát szervez – hibrid formában – 2022. július 14-én, csütörtökön 14 órától a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti, Krisztina körút 55. szám alatti konferenciaközpontjában és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény kezdetén az érdeklődőket Virág Barnabás, az MNB alelnöke, a Hitelintézeti Szemle szerkesztőbizottságának elnöke, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnökségi tagja, valamint Pleschinger Gyula, az MKT elnöke, a Monetáris Tanács tagja köszönti, majd Csath Magdolna osztja meg gondolatait a hallgatósággal. A bevezető előadást egy panelbeszélgetés követi, Csath Magdolna, valamint Baksay Gergely, az MNB közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke és Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője részvételével. A beszélgetést Czakó Erzsébet, a BCE Vállalatgazdaságtan Intézetének egyetemi tanára, az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztályának elnökségi tagja, korábbi elnöke vezeti.

A rendezvényen a személyes részvétel – a terem befogadóképességére tekintettel – előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni a hitelintezetiszemle@mnb.hu címen, legkésőbb 2022. július 11-én, hétfőn délig. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudnak fogadni.

A rendezvény élőben követhető lesz az MKT YouTube-csatornáján.


Budapest