Elindult az asztalfoglalás az idei Országos Étteremhétre

Október 2. és 19. között több mint 200 magyarországi étterem várja különleges kínálatával a vendégeket. Az Országos Étteremhét során 15 Michelin-ajánlással rendelkező étterembe is ellátogathatunk.

Elindult az asztalfoglalási lehetőség az Országos Étterem Hét őszi rendezvényére. A 18 napos időszakban, október 2. és 19. között a magyarországi éttermek jelentős része komponál és kínál több fogásos menüsorokat fix árakon.

A résztvevő több mint 200 vendéglátóhely közül jó néhányat sorolnak magyar gasztro kiadványok a Top 100-as elitbe. A listában 15 nemzetközi Michelin-ajánlással rendelkező étterem között Bib Gourmand minősítéssel díjazottakat is találunk. A kiváló és elismert éttermek egytől-egyig kínálatuk legjavával készülnek, a legkedveltebb és legkülönlegesebb fogásaikból komponált menüsorokkal, amelyeket előnyös, fix menüárakon kínálnak a nagyközönségnek.

Ebben a szezonban nem emelkedtek a menüárak:

  • a Top kategóriás vendéglátóhelyeken ez szervízdíjjal együtt 6900 forint,
  • a Prémium kategória indulóinál 8900 forint,
  • míg az Exkluzív besorolású éttermek esetében 10900 forint.

A rendezvény további érdekessége, hogy néhány résztvevő étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékkal mutatkozik meg.

Az eseményen részt vevő Michelin-ajánlással rendelkező éttermek:

  • Konyhám Stúdió 365 (Fonyód)
  • Bilanx
  • Costes Downtown
  • Cut & Barrel
  • Felix Kitchen & Bar
  • Góré étterem (Kisharsány)
  • Iszkor étterem (Mályinka)
  • Kistücsök Étterem – Food & Room**** (Balatonszemes)
  • MÁK restaurant
  • Moszkvatér Bisztró
  • Natura Hill (Zebegény)
  • Spago Budapest by Wolfgang Puck
  • Szaletly Vendéglő és Kert
  • Textúra étterem
  • UMO Restaurant

Nemcsak a fogások között találunk kifejezetten ritka és különleges ételeket, de az ételsorokhoz felhasznált alapanyagok között is: a magyar tarka marha mellett választhatunk namíbiai zebut, muflont, velős csontot, nyúlcombot, malacfület vagy burgundi csigát. Ezúttal se maradhatnak el a menüsorokból a tengeri finomságok: kóstolhatunk homárt, tigrisrákot, sárga királyhalat, vörös tonhal steaket, de akár békacombot is. A hagyományos ínyencségek kedvelői sokféle változatban megtalálják az étlapokon a szarvasgombát, kacsamájat, tatár beefsteaket is.

Az éttermek a rendezvény hagyományainak megfelelően reprezentatív kínálattal készülnek a különleges étrendet követő vendégek kiszolgálására is. Glutén-, laktóz- és cukormentes, vegetáriánus és vegán fogásokat is találunk majd a menükben. A nemzetközi konyhák kedvelői választhatnak libanoni, indiai, japán, grúz, mexikói, marokkói és számos más nemzetet képviselő helyet éppúgy, mint hagyományos magyar éttermeket a résztvevők között.

Asztalfoglalás a rendezvényre csak a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges. Mivel a rendezvény célja a minőségi vendéglátás reprezentatív bemutatása a nagyközönség számára, ezért a helyek limitáltak.