Elindult az asztalfoglalási lehetőség az Országos Étterem Hét őszi rendezvényére. A 18 napos időszakban, október 2. és 19. között a magyarországi éttermek jelentős része komponál és kínál több fogásos menüsorokat fix árakon.
A résztvevő több mint 200 vendéglátóhely közül jó néhányat sorolnak magyar gasztro kiadványok a Top 100-as elitbe. A listában 15 nemzetközi Michelin-ajánlással rendelkező étterem között Bib Gourmand minősítéssel díjazottakat is találunk. A kiváló és elismert éttermek egytől-egyig kínálatuk legjavával készülnek, a legkedveltebb és legkülönlegesebb fogásaikból komponált menüsorokkal, amelyeket előnyös, fix menüárakon kínálnak a nagyközönségnek.
Ebben a szezonban nem emelkedtek a menüárak:
- a Top kategóriás vendéglátóhelyeken ez szervízdíjjal együtt 6900 forint,
- a Prémium kategória indulóinál 8900 forint,
- míg az Exkluzív besorolású éttermek esetében 10900 forint.
A rendezvény további érdekessége, hogy néhány résztvevő étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékkal mutatkozik meg.
Az eseményen részt vevő Michelin-ajánlással rendelkező éttermek:
- Konyhám Stúdió 365 (Fonyód)
- Bilanx
- Costes Downtown
- Cut & Barrel
- Felix Kitchen & Bar
- Góré étterem (Kisharsány)
- Iszkor étterem (Mályinka)
- Kistücsök Étterem – Food & Room**** (Balatonszemes)
- MÁK restaurant
- Moszkvatér Bisztró
- Natura Hill (Zebegény)
- Spago Budapest by Wolfgang Puck
- Szaletly Vendéglő és Kert
- Textúra étterem
- UMO Restaurant
Nemcsak a fogások között találunk kifejezetten ritka és különleges ételeket, de az ételsorokhoz felhasznált alapanyagok között is: a magyar tarka marha mellett választhatunk namíbiai zebut, muflont, velős csontot, nyúlcombot, malacfület vagy burgundi csigát. Ezúttal se maradhatnak el a menüsorokból a tengeri finomságok: kóstolhatunk homárt, tigrisrákot, sárga királyhalat, vörös tonhal steaket, de akár békacombot is. A hagyományos ínyencségek kedvelői sokféle változatban megtalálják az étlapokon a szarvasgombát, kacsamájat, tatár beefsteaket is.
Az éttermek a rendezvény hagyományainak megfelelően reprezentatív kínálattal készülnek a különleges étrendet követő vendégek kiszolgálására is. Glutén-, laktóz- és cukormentes, vegetáriánus és vegán fogásokat is találunk majd a menükben. A nemzetközi konyhák kedvelői választhatnak libanoni, indiai, japán, grúz, mexikói, marokkói és számos más nemzetet képviselő helyet éppúgy, mint hagyományos magyar éttermeket a résztvevők között.
Asztalfoglalás a rendezvényre csak a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges. Mivel a rendezvény célja a minőségi vendéglátás reprezentatív bemutatása a nagyközönség számára, ezért a helyek limitáltak.