Marad a párizsi Eiffel-tornyon az olimpiai ötkarika

Párizs jelképén örökre ott marad a világ legnagyobb sporteseményének emléke, az olimpia és a paralimpia után sem távolítják el az Eiffel-toronyról az ötkarikás logót.

A párizsi ötkarikás játékok végeztével sem távolítják el az olimpiai öt karikát az Eiffel-toronyról – jelentette be a francia főváros polgármestere. Anne Hidalgo az Ouest-France című lapnak adott interjújában szögezte le, hogy a toronyra az olimpia előtt felhelyezett gyűrűk maradnak a helyükön, és ehhez Párizs megkapta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) jóváhagyását.

Az ötkarikás játékok július 26. és augusztus 11. között zajlottak a francia fővárosban, amely történelme során – 1900 és 1924 után – harmadszor adott otthont nyári olimpiának. A magyar versenyzők 6 aranyéremmel, 7 ezüstéremmel és 6 bronzéremmel zárták a párizsi olimpiát.

A már meglévő drosztok harmadát még idén felújítaná a Budapesti Közlekedési Központ. A taxiügyintézéssel kapcsolatos feladatok 2024 elején kerültek a BKK-hoz.

A csütörtöki nagy esés magával rántotta a Budapesti Értéktőzsde vezető indexének heti teljesítményét. A vezető részvények a hasító Telekom kivételével gyengültek.