Gulyás Michelle az öttusa olimpiai bajnoka

Gulyás Michelle az öttusa olimpiai bajnoka

Magyar győzelem született a párizsi olimpia női öttusaversenyében. A hagyományos öttusa utolsó bajnoka Gulyás Michelle lett, Guzi Blanka pedig egy bravúros negyedik helyet szerzett.

Vasárnap az öttusa női döntője volt a párizsi olimpia utolsó magyar érdekeltségű versenye. A lovaglástól az ötkarikás játékok után elköszönő sportág fináléjában Gulyás Michelle és Guzi Blanka személyében két honfitársunknak is szurkolhattunk.

Gulyás Michelle egy remek vívással, hibátlan lovaglással, és egy jól sikerült úszással a második helyen várhatta a laser runt. A futással összekötött lövészetben a francia Elodie Clouvel ugyan 13 másodperces előnnyel indult, de az első lövészetnél sok időt veszített, így a magyar öttusázó meg tudta előzni. Bár a rivális közel volt Gulyáshoz, a lövészeteknél mindig a magyar versenyző volt pontosabb, és végül meggyőző előnnyel, világcsúcs pontszámmal olimpiai bajnok lett.

Guzi Blanka a futást az 13. helyről kezdhette csak, de remek teljesítménnyel sokakat megelőzött, és végül a 4. helyen ért célba első olimpiáján.

A hagyományos, sokak szemében igazi utolsó öttusaversenyt megnyerő Gulyás Michelle a magyar küldöttség hatodik aranyérmét szerezte a párizsi olimpián, az ehhez gyűjtött hét ezüsttel és 6 bronzzal együtt sportolóink összesen 18 érmet gyűjtöttek Franciaországban az ötkarikás játékokon.


Eredmények, öttusa, női verseny:

  1. Gulyás Michelle (Magyarország) 1461 pont
  2. Elodie Clouvel (Franciaország) 1452 pont
  3. Szong Szunmin (Koreai Köztársaság) 1441 pont
  4. Guzi Blanka (Magyarország) 1433 pont
  5. Elena Micheli (Olaszország) 1424 pont

Biztossá vált, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is három magyar csapat vehet részt szeptemberben a Budapesten megrendezendő sakkolimpián. A hármas csapat tagjait 25 év alattiak alkotják.