Megkezdte működését Párizsban a magyar csapatiroda

Megkezdte működését Párizsban a magyar csapatiroda

A francia fővárosban 21 sportágban 180 sportoló képviseli a magyar színeket. A párizsi olimpia megnyitóünnepségére július 26-án kerül sor.

A hétvégén megérkezett a párizsi olimpiai faluba a magyar csapatiroda előőrse, amely átvette a szobákat, gépjárműveket, illetve megkezdődött a Magyar Olimpiai Csapat otthonának kialakítása. A csapatvezető Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, valamint Bodaki Márk, Szarka Tünde és Tor Tamás, a MOB nemzetközi csapatának munkatársai, illetve a dekorációt végző alakulat kezdte meg az olimpiai faluban a munkát – számolt be róla az olimpia.hu oldal.

Az első versenyzői csoport néhány nap múlva érkezik meg a francia fővárosba, de az adminisztratív és logisztikai feladatok végrehajtása, elvégzése már megkezdődött. A csapatiroda munkatársai az érkezést követően a szervezőbizottság tagjaival egy ötórás megbeszélés alkalmával egyeztették a különböző szolgáltatásokat és véglegesítették a teljes magyar delegációt. Átvették a sportolók szálláshelyéül szolgáló szobák kulcsait, mindegyik lakrészt átvizsgálták, leltározták, a felmerülő esetleges hibákat lejegyezték és azokat kijavíttatták – írta a MOB honlapja.

A delegáció tagjai megkapták a gépjárműveket, fogadták az első kamiont, amely a csapatiroda berendezéseit és a dekorációs elemeket, kellékeket szállította Budapestről. Átvették a sportolóknak szánt csomagokat, telefonokat. Felkeresik és folyamatosan személyesen ellenőrzik a külső szállásokat, hotelszobákat. A dekorációs csapat a napokban berendezi, hangulatossá teszi, magyar színekbe öltözteti a Team Hungary otthonát.

A Magyar Olimpiai Csapatot 21 sportágban 180 sportoló képviseli a párizsi játékokon, amelyen a versenyek már jövő szerdán elkezdődnek, a hivatalos megnyitóünnepségre pedig jövő héten pénteken kerül sor.

A közösségi autózás már 1992 óra része Bécs mindennapjainak. Az igények akkorák, hogy a Free2move vállalat az év végére 1100 járműre bővíti flottáját az osztrák fővárosban.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.