Kétgólos vereséggel kezdte az Eb-t a magyar válogatott

Kétgólos vereséggel kezdte az Eb-t a magyar válogatott

Nem indult jól a labdarúgó Európa-bajnokság a magyar csapat számára. Marco Rossi csapata sokat hibázott a Svájc elleni meccsen, és 3-1-es vereséget szenvedett. A mieink gólját Varga Barnabás szerezte.

A gyenge első félidei produkció miatt a magyar labdarúgó-válogatott 3-1-es vereséget szenvedett szombaton a svájci csapattól a németországi Európa-bajnokság A csoportjának kölni mérkőzésén, a nyitófordulóban.

Az első félidőben végig fölényben futballozó ellenfél már a 12. percben vezetést szerzett Kwadwo Duah révén, majd közvetlenül a szünet előtt Michel Aebischer pontos lövésével megduplázta az előnyét. Térfélcserét követően Varga Barnabás ugyan a 66. percben szépített fejjel, de a hosszabbításban - egy újabb kapitális védelmi hibát kihasználva – a csereként beálló Breel Embolo lezárta a meccset.

A magyarok szerdán a házigazda és a pénteki nyitányon Skóciát 5-1-re legyőző németekkel csapnak össze Stuttgartban.


Európa-bajnokság, A csoport, 1. forduló:

Svájc – Magyarország 3-1 (2-0)

Köln, RheinEnergie Stadion, 41 676 néző, játékvezető: Slavko Vincic (szlovén)

Svájc:
Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer (Stergiou, 68.), Freuler (Sierro, 86.), Xhaka, Ndoye (Rieder, 86.) – Aebischer, Vargas (Embolo, 74.) – Duah (Amdouni, 68.)
Szövetségi kapitány: Murat Yakin (svájci)

Magyarország:
Gulácsi Péter – Lang Ádám (Bolla Bendegúz, a szünetben), Orbán Willi, Szalai Attila (Dárdai Márton, 79.) - Fiola Attila, Nagy Ádám (Kleinheisler László, 67.), Schäfer András, Kerkez Milos (Ádám Martin, 79.) – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik – Varga Barnabás
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz-magyar)

Gólszerzők: Duah (12.), Aebischer (45.), Embolo (93.), illetve Varga (66.)

Sárga lap: Widmer (5.), Freuler (59.), illetve Szalai (69.), Fiola (88.)

Júniusban takaréklángra kapcsolt a magyar lakáspiac, az eladó lakóingatlanok iránti érdeklődések stagnálást mutatnak országos szinten. A felújítást és az építkezést tervezők számára ugyanakkor jó hír lehet, hogy elindult az állami építőipari árfigyelő oldal, ami 5 üzletlánc 65 boltjának 12 ezer termékét követi.