Olimpiai résztvevő a magyar női kézilabda válogatott

Olimpiai résztvevő a magyar női kézilabda válogatott

Golovin Vlagyimir mester tanítványai a debreceni selejtezőtornájukon háromból három meccset nyerve váltották meg jegyüket a párizsi ötkarikás játékokra.

A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett. A négyes másik párizsi repülőjegyét a világbajnoki negyedik helyezett svéd válogatott szerezte meg. Az ötkarikás csoportokat kedden 17.30-tól sorsolják a francia fővárosban.


Eredmény, 3. (utolsó) forduló, 1. csoport

Magyarország-Japán 37-28 (18-11)

Debrecen, Főnix Aréna, 4242 néző, v.: García, Paolantoni (argentinok)

Lövések/gólok: 52/37, illetve 47/28

Gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/5

Kiállítások: 6, illetve 2 perc

Magyarország:
Böde-Bíró – Győri-Lukács 6, Klujber 11, Vámos, Füzi-Tóvizi 1, Kuczora 3, Szöllősi-Schatzl 1, cserék: Papp 1, Simon 4, Márton 3, Bordás, Kácsor, Debreczeni-Klivinyi 4, Pásztor 2, Albek 1, Janurik
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.